ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax i krämig ostsås

/

Jag äääälskar ost och längtar mig blå tills jag kan äta alla härliga mögelostar och annat graviditets-förbjudet igen!! Men det finns ju en hel del man kan äta nu med, som parmesanost. I morgon blir det ostprovning framför Let´s Dance med goda vänner. Återkommer med smakbetyg på dessa godbitar från Zeta!

Här kommer ett jättegott recept på lax i krämig ostsås. Snåla inte på osten!! 🙂

4 port:
4 laxfiléer
citronpeppar
salt
purjolök eller schalottenlök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl färskriven paremsanost
pinjenötter

Strimla löken och lägg i botten på en ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå och krydda med salt och citronpeppar. Blanda grädde, creme fraiche och parmesanost. Smaka av med salt. Häll blandningen runt fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Kolla så fisken är färdig! Rosta pinjenötterna lätt i torr het stekpanna. Strö dem över fisken vid servering.

Blir krääääämigt och gott, rekomenderas för ostälskare 😉 Inte alla som gillar ost (vilket jag bara inte kan förstå 🙂 ), vilket läger tillhör ni??

I samarbete med Zeta parmesanost.

30
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00