Parmesanostpaj

Hej på er!! Här kommer ännu ett gott parmesanost-recept flygande. En enkel men ack så god parmesanostpaj. Allra godast som kvällsvickning tycker jag. Tänk er en mild sommarkväll, en ljummen parmesanostpaj på uteplatsen och iskalla drycker i glasen, och en solnedgång på det. Åhhhhh så jag längtar!!!

ppaj2

1 st förpackning färdig smördeg (man kan naturligtvis göra egen pajdeg om man vill)
3 stora ägg
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
200 g färskriven parmesan (jag använde Zeta Grana Padano 16 mån, tycker den smakar alldeles lagom starkt för att användas i maträtter)
1/2 tsk salt

Till garnering:
ruccola
blandade oliver

Klä en pajform med smördegen och förgrädda ca 10 min, 200 C. Blanda resterande ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda ca 30 min, 175 C. Den får gärna vara lite krämig i mitten när den är klar! Låt svalna något och toppa med ruccola och goda oliver. Servera gärna en god balsamvinäger och lite kallskuret till. Muuums!!

ppaj1

ppaj4

Ni verkar vara fler ostälskare där ute, så håll utkik i veckan, för då kommer här en tävling där ni kan vinna just OST!!  🙂

I sammarbete med Zeta parmesanost

 1. Den ser supergod ut. Jag skulle slänga ner lite räkor eller krabbkött (eller både och) i pajen också, det blir fantastiskt gott tillsammans med parmesansmaken.

 2. xebba skriver:

  Mums! Blir en del av fredagsmyset framför Let´s Dance på fredag 🙂

 3. Å så gott! Har faktiskt aldrig testat just paj med parmesan i men jag älskar alla typer av ost och det låter supersmarrigt!

  Har haft problem med inloggningen här men nu kan jag ÄNTLIGEN kommentera igen. På tiden!! Hoppas du sett att jag grattat till magen och svarat på dina kommentarer inne hos mig i stället!? Grattis igen!! =)

  Kraamar!

  ps. Hoppas att soppan kring Försäkringskassan löst sig. Blev heelt galen när jag läste om det! Tänka att vissa bara måste förstöra för andra!

  1. tack sötis 🙂 och kram tillbax!!

 4. Längtar som bara den nu!!! Inte bara till våren…du fick mig att längta direkt till sommaren!! Ha en bra dag!!

 5. Carla skriver:

  Åh, så gott!

  Älskar ost! Gud vad jag längtar till sommaren!
  Grilla äta goda pajer och annat gott!

  Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..