ANNONS

Parmesanostpaj

/

Hej på er!! Här kommer ännu ett gott parmesanost-recept flygande. En enkel men ack så god parmesanostpaj. Allra godast som kvällsvickning tycker jag. Tänk er en mild sommarkväll, en ljummen parmesanostpaj på uteplatsen och iskalla drycker i glasen, och en solnedgång på det. Åhhhhh så jag längtar!!!

ppaj2

1 st förpackning färdig smördeg (man kan naturligtvis göra egen pajdeg om man vill)
3 stora ägg
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
200 g färskriven parmesan (jag använde Zeta Grana Padano 16 mån, tycker den smakar alldeles lagom starkt för att användas i maträtter)
1/2 tsk salt

Till garnering:
ruccola
blandade oliver

Klä en pajform med smördegen och förgrädda ca 10 min, 200 C. Blanda resterande ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda ca 30 min, 175 C. Den får gärna vara lite krämig i mitten när den är klar! Låt svalna något och toppa med ruccola och goda oliver. Servera gärna en god balsamvinäger och lite kallskuret till. Muuums!!

ppaj1

ppaj4

Ni verkar vara fler ostälskare där ute, så håll utkik i veckan, för då kommer här en tävling där ni kan vinna just OST!!  🙂

I sammarbete med Zeta parmesanost

20
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00