ANNONS

80-tals middag på en man hand

/

Ni är inte så tokiga på att gissa 😉 Visst var det smördegsinbakad fläskfilé! Med ädelost och mozzarella i paketen, en krämig potatisgratäng och chapinjongräddsås till. Sluuurp! Älskar gamla 80-tals rätter men tyvärr har de kommit lite i glömska.. Såg dock att Kryddburks-Linda lagat detta häromdagen och blev sååå sugen.

pak5

Smördegspaketen gjorde jag av färdig smördeg på rulle. Skar ut fyrkanter och la på skivor av stekt fläskfilé varvat med skivor av god ädelost. Toppade det hela med en näve mozzarella och stängde sedan paketen ordentligt och penslade med uppvispat ägg.

dsc_7772

pak2

pak3

Grädda paketen i 200 C, ca 20 min eller tills de fått fin gyllene färg. Servera gärna en krämig potatisgratäng till, då behövs egentligen ingen sås heller! Men är man galen i sås, som jag, så kan man gärna ha det till med. Jag höftade i hop en sås på grädde, stekta champinjoner, salt, peppar, resten av ädelosten och lite redning. Och en god fräsch sallad till den ganska mastiga maten är pricken över i:et! Mums mums mums!!!!

pak4

pak6

Och vet ni vad, solen kom minsann till Örebro oxå i dag tillslut. Underbart väder, man blir glad i hela kroppen! Hoppas på fler såna dagar framöver. Då ska jag borsta av lilla utemöbeln och ladda upp med fårskinn, filtar, latte och nåt nybakat, solglasögon och en mattidning. LYX!!!

I kväll väntar en massa kul matprogram på tv, följer ni oxå Halv åtta hos mig och Sveriges Mästerkock?? Vi sitter bänkade!

20
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00