Grilla lax??????

Vilket väder, kan inte sluta tjata men sol och värme gör mig på så gott humör!!!! Och lite färg i ansiktet gör underverk för välmåendet. Väderprognosen en vecka framåt ser dessutom strålande ut!! 🙂

Nu har jag köpt lite ny läsning så jag klarar mig ganska många nätter framöver:

Dessa blev det till att börja med. Nån som läst nån av dem?

Dessa blev det till att börja med. Nån som läst nån av dem?

Tänkte grilla lax i dag men ingen av oss vet riktigt hur man gör. Så nu behöver jag era expertråd. Hur grillar man lax? Vad marinerar man den i? Hur länge ska den grillas? Är det godast med laxkotletter, filéer eller i bit? Och vad är gott att ha till? I brist på annat fick det bli ugnsbakad lax med broccoli, hollandaisesås och grönsaker. God och enkel (lchf) lunch i värmen!

lun

Till middag får det nog bli en ostbricka. Nu igen. Tröttnar aldrig och har ju en del att ta igen 🙂 Eller borde man passa på att kicka i gång grillen igen? Det är ju en så vacker kväll och i kylen ligger ett paket hängmörad ryggbiff och läskas. Hm… Svårt val 🙂

 1. Mamma4 skriver:

  Hej! Håller precis på att läsa Den perfekta mannen. Den är underhållande! 🙂

 2. Jag har läst Martina Haag-boken och Den man älskar – både var jättebra =)

 3. Mat-ro skriver:

  Åh lax är jättegott att grilla. Prova alla tips du får för allt är nog jättegott. Min favorit är att lägga en stor bit lax på en foliebit (slipper att det fastnar) sen saltar jag fisken och lägger på färska örter (citronmeliss, dill eller dragon, dvs ta dina favoriter). Skiva sen en citron och lägg skivorna på kryddorna. Ät med sallad, pressad potatis och kall sås.

  Utförligt recept och bild hittar du här: mat-ro.blogspot.com/2009/07/grillad-lax-med-orter-och-citron.html

  //Sara

 4. Hej fina du!
  Vår favorit är att köpa en stor färsk laxbit och lägga på grillen med skinnsidan nedåt. Bara salta och peppra, när den delar sig lätt är den klar. Vi äter oftast med kokt potatis och romsås (creme fraich + röd rom + finhackad rödlök)och sallad. Alla älskar – stora som små!
  Du måste prova, kram och tack för en fin blogg.

 5. Miss T skriver:

  Vi grillar lax i folie tillsammans med citronskiva och en massa olika peppar som man gillar. Man kan även ha i lite kryddsmör som man tycker om, vi kör med vitlök och persilja. Till det helt klart färsk potatis eller en god sallad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..