ANNONS

Kyckling & cannelloni med svampkräm

/

Hej hej! Har helgkänslan infunnit sig än? Här poppar vi Brittans nya skiva för fullt (Britney Spears) i köket och dansar disco på 3 åringars vis 🙂 Lillebror hänger med på ett hörn, invirad i Mobywrapen (bärsjal) och sussar gott mitt i allt ståhej 🙂

Nu ska jag få tummen ur och skriva ner receptet vi testade förra fredagen. Det kommer från kokboken Fredagsgourmet – ur Allt om Mat.

Stekt kyckling med svampcannelloni
4 port
4 Kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Cannelloni:
200 g färska lasagneplattor
1 schalottenlök
400 g blandad svamp (tex champinjoner, kantareller, karljohanssvamp)
1 msk olja
1 1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk maizena redning
1 dl riven lagrad ost

Sås:
1 dl grädde
5 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin

Tillbehör:
200 g svamp
1 liten squash
1 röd paprika
1 msk olja
1 knippa grön sparris
salt
blandad sallad (ruccola, machesallad etc)

Cannelloni:
Hacka löken och rensa svampen. Skär i mindre bitar och fräs tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök och olja, stek ca 5 min. Tillsätt grädde och låt koka i hop 2 min. Salta & peppra. Red av med maizena. Låt svalna.

Sås: koka i hop grädde, buljong och vin tills 5 dl återstår.

Sätt ugnen på 200 C. Lägg lasagneplattorna på en skärbräda, fördela svampröran på och rulla i hop. Lägg i en ugnsform med skarven ner. Häll över såsen och strö över osten. Ställ mitt i ugnen och tillaga 15 min.

Stek baconen krispiga och låt rinna av på hushållspapper.

Salta & peppra kycklingfiléerna. Stek dem i baconfettet. Stek ca 10 min, tills innertemperaturen är 70 C. Låt vila under folie ca 5 min.

Rensa svampen, skär squash, paprika och sparris i bitar. Stek i olja några min. Salta.

Servera kycklingen med svampcannellonin, sås och grönsaker. Strö över bacon och sallad.


sv4
sv2
sv3

Smakade riktigt fredagsfestligt och var verkligen supergott så testa det här!! 🙂I kväll blir det inget avancerat här hemma, utan skaldjur i stora lass! Var sååå sugen på krabba som jag inte ätit på nästan 9 månader så det (och färska räkor) får det bli. Fräscht och gott!! Till dessert testar vi en vitchoklad pannacotta med blåbär.

Vad äter ni?! Nyfiken som alltid 🙂

13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00