LCHF nu kör vi!

Grävde fram sommargarderoben i helgen och insåg att inte ett enda par byxor gick på och det mesta annat stramade både här och där. Bara att gilla läget och acceptera att det dröjer ett tag innan man ser ut som sig själv efter att ha varit gravid (såklart) och det är fine, men de extra överflödskilona som satt sig runt rumpa, lår, armar och mage ska jag allt försöka bli av med till sommaren. 5 kilo ska bort, det är målet. Så nu tänkte jag köra lågkolhydratskost. Inget strikt LCHF men skära ner på kolhydraterna.

Frukost i lchf-anda :-)

Frukost i lchf-anda :-)

Är ni fler som hänger på? Några som kör lchf redan? Tipsa gärna om ni har recept i era bloggar!!

 1. Hillan skriver:

  Jag är också med! Kör light versionen som så många fler, annars går det åt pepparn för min del. Inte hunnit blogga om så många recept än, bara ett par styckena. Provade just ett super simpelt med kokta ägg, lunch. Perfekt om man har lite ägg över nu i påsk, mina barn målade en hel drös. 🙂

  http://hiillan.blogg.se/

  Här har jag annars hittat en hel del bra recept; http://www.lchfrecept.com/

 2. Kaylin skriver:

  Lycka till med LCHF kosten. Man äter ju verkligen gott och lyxigt. Har ätit LCHF sen 2 år tillbaka och har en blogg med massor med recept och mer ska det bli. =)
  Välkommen in!
  http://www.lindabireseveriksson.blogg.se

 3. Jag fick nr 2 i slutet av feb ( en månad för tidigt). Jag hänger på! Kan tipsa om att köpa en kjol med bred resår. Jag köpte en elastisk från Desigual som jag skall ha i vår/sommar.

 4. Jag är med… också lchf light… undviker framförallt socker och pasta/ris och bröd. Så jag är på! Märker skillnad på väldigt kort tid! Känns skönt!

 5. tezze skriver:

  En liten fråga: Hur funkar det med såser? Är pulversåser förbjudna? Hur är det med färdiga bea-såser som man köper i affären?

  1. Pulversåser innehåller ofta mjöl och konstiga tillsatser, men kolla kolhydratinnehållet; en bra huvudregel är max 5 g kh/100g. Det finns flera kylda beasåser som har ok kolhydrathalt, kolla näringsinnehållet.

   Man kan ju göra så mycket enkla såser på creme fraiche eller grädde själv, t.e.x mosa fetaost och blanda med creme fraiche och dina favoritkryddor, gott till grillat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..