ANNONS

Påsken inleds med chokladcheesecake

/

Hej och välkommen skärtorsdag! Grrr vårt internet strular här och har gjort sen i går, blir galen. Det har tagit hela förmiddagen att få i hop det här inlägget och Micke har suttit i telefonkö med Telia ungefär lika länge.. 

I går bakade jag en chokladcheesecake.

cc11

(receptet kommer från Leila)

200 g digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao av god kvalitet
125 g smör
2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
3 st ägg
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Kakao (att pudra över)

Obs! kakan ska stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering. Helst över natten!

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna.

Sänk ugnen till 130 grader. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen.

Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao över, en klick vispad grädde och färska jordgubbar till.

Servera med vispad grädde och färska jordgubbar!!

Servera med vispad grädde och färska jordgubbar!!

Ang magsjukan så har ingen mer blivit sjuk (peppar peppar..) och Olivia har varit pigg som en lärka sen hon kom hem från förskolan, busat och ätit precis som vanligt och inte kräkts nåt mer så det verkar varit en väldigt snäll magsjuka om det ens var nån.. Hoppas det håller i sig så här!

Nu ska jag bänka mig ute på altanen med en latte och en portion cheesecake. Återkommer med smakbetyg när jag testat 🙂

15
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00