ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jack Daniels Glaze

/

Jag äääääääälskar Jack Daniels glazen de har på T.G.I.Friday´s. Någon som testat den?? Nån mer som är tokig i den? Förra året fick jag tag i receptet på glazen och gissa om jag blev glad när den faktiskt smakar i princip exakt som den riktiga!! Till grillkvällen i går kokade jag i hop säsongens första – men absolut inte sista – om gång.

Cirka 2,4 dl

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna.

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.

Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.

God till både kött, lax och kyckling! I går grillade vi stoooora biffar som var helt galet goda och serverade glazen till, samt en klick creme fraiche (bryter av så gott mot den söta glazen), grillad sparris och en god sallad. Såååååååå gott!!!

Har ni inte testat denna glaze förut så GÖÖÖÖÖR DET!!!!!! Det är en order 😉

I dag har vi varit ute på landet hela dagen och hälsat på goda vänner i sin sommarstuga. Solen sken och god grillunch intogs utomhus men sen hände nåt ovanligt, det började regna!! Det var inte i går 😉 Förhoppningsvis kommer det inget mer av den varan i kväll för nu ska vi strax i väg igen och se en brasa.

Så här roar man sig på landet. Olivia & Livia åker skottkärra så det fladdrar i håret :)

Trevlig valborg på er!!

23
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00