ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemkokt jordgubbssylt

/

Oj oj oj huset svämmar över av jordgubbssylt här hemma 🙂 Så enkelt så gott! Jag följde anvisningarna på syltsocker-paketet och använde nästa ett paket till 2 liter (1kg) jordgubbar. Lägg jordgubbarna i en kastrull och häll på sockret. Rör. Kokas i ca 5 min och sen är det klart. Kan det bli enklare????

De söta burkarna hittade jag på ÖoB (tack för tips!). Fanns i alla möjliga storlekar, dessa rymmer ca 3 dl. De supersöta hattarna har jag köpt på Smultrongården!

Kokade två omgångar och det gav 2 liter sylt ungefär (6 st såna här burkar). Den första omgången körde jag med stavmixer så den blev slät och den andra kokade jag som den var så den blev med lite hela bitar i.

Det blir ganska söt sylt, men det gillar jag. Sååååå gott!!!!! Dessutom känns det ju så lyxigt med hemkokt sylt. Bra gå-bort present. Och vad enkelt det är att göra. Ni MÅSTE testa om ni inte gjort det tidigare 🙂 Lovar ni?!

17
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00