ANNONS

Oväntat besök och mjölkchokladkaka

/

Fick oväntat besök i går. Gamla goda grannarna från Stockholm som har köpt sommarstuga i krokarna ♥ Hade dock inget att bjuda på, inte ens Gevalia 😉 Så det blev nescafe och en hastigt i hopslängd mjölkchokladkaka, som inte blev så pjåkig ändå 🙂

kak2

3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 gr smält avsvalnat smör
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten

Topping:
2 dl grädde
3 msk oboy
100 g mjölkchoklad
en gnutta salt
valfrit strössel/pynt

Vispa ägg och socker, rör i alla torra ingredienser och smöret. Rör sist ner vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader ca 40 min.

Koka under tiden samman grädde, choklad och oboy tills det tjocknar något. Låt svalna. Bred smeten ovanpå kakan när den svalnat något. Pynta! Jag hade på pärlemovita kulor och en marsipanros. Som Olivia käkade upp innan nån hann blinka 😉

kak3

Har ni tips på goda frostingar/toppingar man kan ha på vanliga sockerkakor för att piffa till dem?? Och olika smaksättningar på själva sockerkakan? Vanlig sockerkaka rakt upp o ner är ju inte kul alls (förutom smeten, yummi!), men det går ju att variera i det oändliga. Ge mig era bästa tips och förslag nu!!

14
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00