Krabbsäsong?

När är det krabbsäsong egentligen?! Jag frågar alltid de i fiskdisken/fiskbilen om krabban är god, och jaaaaadå den är jäääättebra nu. Och hittills har jag blivit besviken varenda gång. Gryniga, blaskiga eller torra och smaklösa. Hm.

kra1

kra2

kra4

Räkor funkar ju året om även om jag faktiskt föredrar färska (förr var det tvärt om, då föredrog jag frysta!). Men allra godast är väl kräftor 🙂 Det var värst vad många som frossar i havskräftor!!!? Vet inte om jag haft otur, men de få gånger jag provsmakat har jag inte tyckt det var nåt vidare alls.. Kanske får ge dem ett försök till. Kanske 😉

  1. oj ica cityhallen skulle det stå oxå, inte parken 2 ggr.

    1. Jag brukar köpa på ica maxi, ica parken, ica parkhallen eller fiskdisken utanför coop (marieberg). be dem dela den i butiken och knäcka till klorna så blir det mkt enklare!!

      1. Ok, Tack! då ska jag prova krabba här längre fram när vi kommit in i månader som slutar på R. 🙂

  2. Blir sååå sugen på att testa krabba. Har inte gjort det för den verkar så bökig att skala/dela, hur gör man det egentligen?

  3. Jag är född och uppvuxen i Göteborg, så här äts det mest havskräftor om man är på kräftskiva. Men eftersom min pappa är från Småland och det alltid var där vi åt kräftor när jag växte upp, så är jag van vid insjökräftor. Oftast köpta levande eller såna vi själva fiskat och kokt själva. Jag måste säga att jag föredrar insjökräftorna och även om jag kan tycka havskräftor är gott någon gång ibland, så kommer jag nog aldrig att vänja mig helt vid det på en kräftskiva.

  4. Krabbsäsongen är från september och framåt och då är dom som allra bäst tycker jag. Havskräftor är ju såååå goda, du kanske bara haft otur? Du får komma hit till västkusten och testa dom, färska och fina 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..