Blå favorit i repris

Mmmmm den här är så himla god!!! Så testa den om ni inte gjort det 🙂 Cheesecake är lätt med i toppstriden på min favoritfika-lista!

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Ställ kallt (gärna över natten) och servera kylskåpskall. Toppa med amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till.

chc4

Har ni plockat några blåbär i år? Finns det några kvar? Funderar på att ge mig ut på jakt och fylla på bärförrådet lite men jag är ganska lat av mig.. Och jag minns hur det gick förra året 😉 Olivia och Micke stod ut max 5 min sen satt de i bilen och muttrade tills jag var klar. Verkar inte vara några skogsmullar i den här familjen direkt. Hoppet ligger på Sebbelutten 😉

 1. Hej Viktoria! Fick tips av min väninna om denna sidan och detta receptet. Har bakat den flera gånger och har blivit uppskattad av många!!! Imorgon ska jag och 5 andra grannar baka tillsammans och jag har tipsat om detta receptet. Jag vet att de liksom jag kommer att älska den!!! Väntar spänt på nya recept från dig!

  Kram Rina

 2. Hej. jag gjorde den fina kakan i helgen, smaken var det absolut inget fel på, helt gudomligt god. Men själva blåbärsmoussen ville aldrig riktigt stelna. Tror du att nästa ggn jag kan ha i lite maizena?

  MVH
  Maria

  http://mariaochhenrik.blogg.se

 3. Hej Victoria!

  Kan v a r m t rekommendera dig att plantera ”amerikanska blåbär”. Mina föräldrar köpte en planta och tryckte ner i rabatten och JÖSSES va bär den ger. Stora, saftiga och supergoda blåbär. Har fryst ner ett gäng – perfekt att plocka fram när man bakar.

  Kram Sara

 4. Muuuuuums!! Den ska jag LCHF:a!! PUSS

 5. Köpte blåbär i år, bra pris och man slipper rensa dem! Har en annan variant på blåbärscheesecake och ett tips är att mixa ner mörk choklad i digestivebotten! Denna ser supergod ut, måste nog testa den =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..