Chokladbegär!

Blir lite så där hysteriskt sugen på choklad i bland. Bara att gilla läget och go with the flow 😉 I dag stillas begäret med en läckerbit till kaka. Browniefudgecheesecake. Ja ni hör ju 😉 Sååå  gott!! 

Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter

Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering

Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.

Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.

Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.

Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde. 

ka1

ka

ka3

Sluuuuurp 😀

 1. Malin skriver:

  Min absoluta favoritkaka, alla älskar den!
  Kan tipsa om att man kan smaksätta cheesecake-smeten, jag gjorde med mosad banan och det blev ljuvligt!

 2. Sophia skriver:

  Hej Viktoria! Älskar dina recept o varje gång jag har bjudning väljer jag nått härifrån! Bakar just nu denna kaka, söndag kväll, som ja ska bjuda på på tisdag. Hur ska jag ‘förvara’ den tills dess? Hoppas du kan hjälpa mig 🙂 keep up the good work!! Kram Sophia

  1. Förvara den i sin form med folie över. Mums så gott!!!!!

   kram kram

 3. Mulda skriver:

  Hejhej!
  Gillar din blogg och läser den i stort sett varje dag. Sidan blev fin och jag blev jätteglad att det nu finns en skriva ut-knapp men tyckte det blev lite omständigt när man skulle skriva ut, man måste alltså som jag förstår det vara inloggad och gå in på kommentera för att skriva ut-knappen skulle komma fram, och där kunde jag inte bara trycka på print utan måste ändra till pdf-fil. Men det kanske jobbas med? För det hade ju varit smidigt om det bara hade varit till att trycka på knappen och skriva ut med en gång. Ha det bra och jag ser fram emot många goda höstrecept.
  Kramizar 🙂

 4. BakFia skriver:

  Check!!
  MYCKET GOD och MYCKET GOTT betyg 😀 Tack för recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..