Godaste köttbullarna!!!

Köttbullarna var det ja.. Köper ni färdiga mamma Scans etc? Sluta med det. Genast! 😉 Hemlagade köttbullar är ju sååååå mycket godare! Faktiskt bland det godaste jag vet. Serverade med kokt potatis, massor med sås, inlagd gurka och lingonsylt. Husmanskost när den är som bäst!

Det här receptet kan ni inte misslyckas med.

Ca 4 port:
ca 600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
salt & peppar
socker
smör – att steka i

Till såsen:
steksky
4 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja (jag använder alltid kinesisk i mina recept, aldrig japansk)
lite vatten + mjöl (att reda med)
salt & peppar

Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta och sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet (vem gillar lökbitar i köttbullar? det är smaken man vill åt!!). Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter tycke och smak. Forma små bollar och lägg på en våt skärbräda.

Stek köttbullarna i smör. Ingen fara om de inte blir klotrunda, de ska se lite hemlagade ut tycker jag 😉

 Lägg sedan köttbullarna åt sidan och vispa ur pannan med lite grädde. Häll över i kastrull och tillsätt de andra ingredienserna till såsen. Red av till önskad konsistens. Smaka ev av med mer salt & peppar.

Tycker ni inte det här är gott så vet jag inte vad 😀

Ni som gör era egna köttbullar, använder ni fläskfärs, blandfärs eller nötfärs?????

 1. Något som är gott är ju att blanda i är fransk löksoppspulver – grym smak!

 2. sezzan skriver:

  Ohh wow vilka köttbullar…kommer lätt bli mitt standarrecept!! Är ju typ 5:e gången jag själv gör köttbullar men nu ska det bli andra bullar här hemma!!Tackar för en super blogg!!

 3. Hej!! Här kommer äntligen en kommentar från en trogen läsare. Har följt och läst din sida länge, men inte registrerat mig. Använder oftast mobilen och har då inte kunnat göra det. Men sedan nya sidan blev det lätt:) så nu har jag både registrerat mig så jag kan skriva till dig. Men även lagt till dig i rss så att jag så snabbt du skriver nåt märker av det.
  Du är en stor inspirationskälla gällande mycket!:)
  Har blivit lite beroende kanske:) Är in o kollar varje dag efter nya middagsuppslag o recept! Stort tack för att du delar med dig av hela dig och ditt liv:)
  Ska i fortsättningen bli bättre på att kommentera:)
  Tack återigen!!:)
  Kram Kristina

 4. Håller med om att det är godaste köttbullarna! Gjorde dom ikväll och dom blev suuupergoda!!! Tack för alla bra recept du delar med dig! 🙂 kram!

 5. Hemgjort är godast! Absolut!

  Från det ena till det andra… Victoria (eller någon annan för den del), förra året vid den här tidpunkten gav du ut recept på Kreolsk gryta som var supersmarrig. Nu när hösten definitiv är här är det gott med grytor. Jag undrar därför om du, eller någon annan, kan tipsa om en smarrig gryta?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..