ANNONS

Godaste köttbullarna!!!

/

Köttbullarna var det ja.. Köper ni färdiga mamma Scans etc? Sluta med det. Genast! 😉 Hemlagade köttbullar är ju sååååå mycket godare! Faktiskt bland det godaste jag vet. Serverade med kokt potatis, massor med sås, inlagd gurka och lingonsylt. Husmanskost när den är som bäst!

Det här receptet kan ni inte misslyckas med.

Ca 4 port:
ca 600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
salt & peppar
socker
smör – att steka i

Till såsen:
steksky
4 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja (jag använder alltid kinesisk i mina recept, aldrig japansk)
lite vatten + mjöl (att reda med)
salt & peppar

Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta och sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet (vem gillar lökbitar i köttbullar? det är smaken man vill åt!!). Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter tycke och smak. Forma små bollar och lägg på en våt skärbräda.

Stek köttbullarna i smör. Ingen fara om de inte blir klotrunda, de ska se lite hemlagade ut tycker jag 😉

 Lägg sedan köttbullarna åt sidan och vispa ur pannan med lite grädde. Häll över i kastrull och tillsätt de andra ingredienserna till såsen. Red av till önskad konsistens. Smaka ev av med mer salt & peppar.

Tycker ni inte det här är gott så vet jag inte vad 😀

Ni som gör era egna köttbullar, använder ni fläskfärs, blandfärs eller nötfärs?????

41
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00