Latte-art och en låda pipor

Godmorgon!!! Att man alltid blir lika glad när man vaknar och upptäcker att det är fredag 🙂 Önskar att jag kunde göra såna där fina mönster i latten man får på café ni vet. Nån som vet hur man gör eller om det finns nån stegförsteg-beskrivning nånstans??

God men inte så snygg latte. Hur gör man???

Ska åka ner till Tybble centrum och köpa en fredagsbukett med färska snittblommor (de är super på den blomaffären där!!) och lite fredagsgott. Kvällsgodiset är redan fixat. Köpte med denna låda från taxfreen:

Purfärska lakritspior. Yummi!!!!

Några rum kvar att städa. Uppdaterar dem med bild när jag är klar, så tjata gärna. Låt mig inte komma undan nu 😉 Häpp, nu fångar vi dagen som det så käckt heter. Tjingeling!

 1. Saran86 skriver:

  Hej fina du! 🙂
  Mönster i latten gör du med den skummade mjölken. Häll mjölken snabbt i espresson och på slutet gör du en rörelse så märker du att du kommer skapa vissa mönster. Så du ska absolut inte hälla i lite av espresson sist som någon hade sagt. Lycka till 🙂

 2. Äntligen fredag! Det som räddar mina jobbdagar, är längtan hem till den obligatoriska cappuccinon. Med latteart! Gör jag den själv så blir det sådär, i bästa fall ett halvdant hjärta. Gör däremot min kaffenörd till sambo kaffet så är det bara att välja; löv, hjärtan och till och med en och annan indian. Hemligheten är hur du rör kannan när du häller. Inga mallar, inga konstigheter, det sitter i handleden (och tar ett tag att lära sig). Sök på ”latte art” på youtube så får du tusentals träffar. Bara att börja beta av film och träna, träna, träna. Sambon, här brevid, tipsar också om att investera i en bra mjölkkanna. Tröttnar ögonen så småningom på film får du väl höra av dig och komma över på en kurs 😉

 3. Åh vad gott med laktrispipor, det var längesedan! Ha en skön helg! Kram

 4. Mmm, laktitspipor. Vad gott! Älskar lakrits. Glassbilen kommer snart utanför oss. Blir lite sugen på att köpa deras nya lakritsglass. Turkisk peppar. Ja, så får det bli. Man blir alltid sugen på något när man går in på din blogg. Antingen i matväg eller att möblera om. För några månader sen visade du hur du hade ordnat med kryddor och dylikt vid spisen. Det såg så fint ut och jag härmade så klart. Är så nöjd med den ändringen ( min man med ). Bebisar lär ju sig genom att härmas. Jag vill ju inte vara sämre. Ha ha. Tack för all inspiration och stort lycka till på Sebastians dopdag. Kram på dig!

 5. west70 skriver:

  Hej!

  Först och främst, tack för en otroligt bra och inspirerande blogg.
  Går in här och läser dagligen men har aldrig kommenterat tidigare, förlåt, ska försöka bättra mig;-).
  I lördags gjorde jag nutella semifreddo, så galet gott, vi var fyra vuxna och tre barn och allt gick åt……
  Trevlig helg till er alla.

  Kram Heléne

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..