Brunch

Skrapade i hop en brunch av kylskåpsrester. Går ju att göra på lite vad man vill och det mesta av det här finns för det mesta i vår kyl..

Förutom köttbullar (hemlagade!) bacon, korv, halloumi, omelett och avocado med skageröra så gjorde jag en blomkålsgratäng. Älskar gratänger, särskilt om hösten!! Förkoka blomkålen något, lägg i en smord ugnsform och koka en bechamellsås att hälla över. Gärna med mycket ost i, yummi! In i ugnen och gratinera tills den fått fin färg och blomkålen är mjuk. (funkar liak bra med broccoli, eller en blandning av båda)

Nåt annat jag är grymt sugen på nu är grytor av alla de slag. Gärna en mustig härlig köttgryta som får puttra länge länge på spisen och blir riktigt mör och full med smak. Sitter ni inne på några goda tips och recept kanske??!!!

 1. PS Bloglovin-prenumerationen funkar inte sedan din sida förnyades, iaf inte för mig. Kan det fixas månne?

 2. Jag råkar faktiskt sitta på de två bästa grytrecepten ever! 🙂 Det ena är en banangryta gjord på nötstek, och det receptet lade jag ut på min blogg igår faktiskt. Det andra, en otroligt mustig gryta med glögg i, kan jag maila om du vill ha det.

 3. Fläskfile Sinkadus.

  Tomater Fläskfile,champinjoner ,bacon,grädde,senap.gratängost.

  Smörj en form.Skiva tomater och lägg i botten skiva fläskfilen i skivor krydda stek och lägg i formen.Klipp bacon i bitar bryn upp tillsammans med champinjoner.Ta gärna 2 pkt.bacon det blir en sådan god smak.Ta ca. 5,5 dl grädde gärna vispgr. rör i 2-3 msk senap.Häll över i formen på med gratängost.In i ugnen på 200 gr.i ca.15 min.Serveras med ris och en god sallad.Jag kan lova dig att denna rätt är fantastiskt god.

 4. Deja skriver:

  Hej Victoria!

  Vad god din brunch såg ut – du är så duktig att få till det.
  Jag sitter och ler för mig själv för just nu ligger det ett paket salami och ett smörpaket i mitt kylskåp:-)
  Men i morgon ska jag laga din goda kräftsoppa med laxbitar.
  Må så gott!
  KRAM Helene

 5. Vilket bra recept, låter jättegott!
  Ska testa det idag, fast med broccoli =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..