Gratinerade havskräftor

Detta recept hittade jag på arla.se. Enkelt, lättlagat och såå gott! Vi är inte så där jätteförtjusta i just havskräftor annars men så här var de verkligen jättegoda!

4 port:
8 kokta havskräftor (eller 4 riktigt stora)
125 g rumstempererat smör
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm sambal oelek
1/2 dl riven Kvibille Svecia

Sätt ugnen på 250º. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek.

Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.

Servera med ett gott nybakat bröd till att doppa i det smälta örtsmöret. Yummi!!!

 1. Malin skriver:

  Grillade!!! 🙂
  Har dock inget recept för jag har aldrig gjort det själv, men har en vän som bor på en ö och de brukar få kräftor av fiskarna där (bifångster) under sommaren och de brukar alltid bjuda på detta när man är på besök. Men det är nog rätt likt ditt recept med ett kryddsmör på halverade kräftor. Men de brukar ha salvia och citron i. Deras är ju dessutom färska och inte kokta innan och det är sååå gott!

 2. Hej Vickan.
  Din blogg är underbar och du bjuder på ditt liv med härliga recept, vilket uppskattas.
  Fortsätt som du gör, det finns alltid dom som kommer vara avundsjuka.
  Trevlig kväll.

 3. Hej

  Jag har testat både semifreddon och polkadesserten och älskar verkligen semifreddon men har fått en liten fundering. Polkadesserten tyckte jag var för lite tuggmotstånd i och kanske lite med semifreddon också. Så min tanke var om man kanske kunde ta polkadessertens botten till semifreddon vad tror du om det? Jag hackade ner nötter i semifreddon för att du sa att den smakde som 88:an och det blev riktigt bra.
  Tack för en bra blogg.
  Eva

  1. Semifreddo är ju en typ av glass. så jag vet inte om det behöver vara så mkt tuggmotstånd? Men botten låter gott, testa och återkom gärna!!
   och det var NOGGER jag tycker den påminner om 😉

   kram

 4. Ha ha nu kommer nog snart en ny tråd med förakt om din lyxmat 😉

  Konstigt det där hur folk orkar vara negativa, jag mår själv mycket bättre av att vara positiv. Minsta lilla negativa energi och jag brukar förändra situationen. Inte kul alls att gå och snacka en massa skit. Man blir ju själv deppig av det. Men en del tycks ju inte ha nåt bättre å prata om.

  Åå jag lääääääääängtar efter glögg, pepparkakor och julmust 🙂 Fick du rätt på lightflaskorna?

  1. orkade inte släpa tillbaka dem, inte värt tiden och böket. hoppas på nån lightdrickande gäst i jul 🙂
   kram

 5. Hej Victoria.
  Först & främst …blir så ledsen när jag läser om alla ”anklagelser” och idiotiska frågor. Jag tycker du är helt underbar & jag tycker inte du lever ett ovanligt lyxigt liv. Jag & min sambo lägger också gärna tid & pengar på god mat. Andra lägger pengar på krogbesök & resor (osv)

  Vill tipsa dig om nåt gott! Gjorde min varma smörgåstårta med bla köttfärs bearnaisesås ikväll & den tror jag du skulel gilla! Såååå god!!

  Keep up the good work, jag bara längtar efter att få gå in på din blogg varje dag (timme )

  Kram Sara på http://www.sarasdelikatesser.blogspot.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..