En julsaga

Har poppat denna jullåt hela dagen. Vet inte vad det är men jag har alltid varit svag för Håkan Hemlin (Nordman).

Och lite juligare har det blivit här hemma. Lyktor, ljusstakar, ljusslingor och pynt. Måste ta en sväng och köpa lite juliga växter. Älskar doften av hyacinter och ska man ha en amaryllis fin i jul måste man ju köpa den nu.

Kycklinglunchen blev ett enkelt i hopkok av kycklingfilé, inlagd grillad paprika, färsk broccoli, finhackad lök, några dl vispgrädde, salt, peppar och en gnutta socker (gör det där lilla extra för smaken i både paprika – och tomatbaserade rätter tycker jag!). Blev riktigt gott!!

Alldeles för mycket kolhydrater på sistonde så jag försöker hålla mig till lchf. Skippar potatis/pasta/ris/bröd i första hand, ja så där som jag oftast gör ni vet. Förutom när det kommer till fika 😉 Men jag ska försöka ligga lågt även där. Och julmusten…. gah, det här blir svårt det!

Båda barnen sover så nu smiter jag in i köket för lite egentid. *wrooom*

 

 1. Nilla H skriver:

  Älskar Håkan Hemlins raspiga röst i En julsaga, kan lyssna på den låten hur mycket som helst 🙂
  Vilket fint julfat du har gjort, ska nog ta och göra något liknande på mitt Mateusfat, lite roligare än som nu när det fungerar som fjärrkontrollsförvaring 🙂 Får nog bli en lite amaryllis med i min grupp, det är min favoritjulblomma. Har köpt tre stycken redan och fler kommer det att bli, en blommar förfullt nu.

  Ha en fortsatt skön kväll 🙂

 2. Nu har jag undrat länge nog =) Vilken storlek har du på dina fina vita spetstallrikar? De se så lagom ut. Undrar om det är samma storlek på de rosa släta som du också ofta använder?

  1. Ja det är samma storlek. Tror det är varianten som är 21 cm i diameter.

   kram

   1. nej 25 cm var det!!!!!! 🙂

 3. Ser så underbart fint ut! Min man är tyvärr allergisk mot det mesta i blomsterväg…så även julgran…Vi har vitsilvrig julgran i plast.. Inte alls så skoj men dt e ju rätt kul att mannen överlever jul efter jul 🙂

  http://familjencirkus.blogspot.com/

 4. Nazima skriver:

  Det ser mumsigt ut! och va fint ljusfatet är, jag har gjort ett liknande arrangemang, men jag måste nog ut och shoppa lite amaryllis snarast! 🙂

  KRAM

 5. Snusan skriver:

  Det gåår inte att leva utan julmust!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..