Med sittdel

Godmorgon härliga måndag. Solen strålar från klarblå himmel och äntligen känner man sig vaken. När det är så där gråmulet och snön lyser med sin frånvaro så blir det ju liksom aldrig ljust och man går omkring halvsovandes hela dagarna. Nä, heja solen!!

Startade dagen med en barnvagnspromenix och snart är det dags för en till och hämta hem Olivia. Känns som man bara hinner fram och tillbaka de dagar hon går på förskolan.. (Lite nyfiken, det skiljer sig ju så åt i landet. Hur är det där ni bor?? Får syskonen gå 15 h på dagis om man är mammaledig eller hur är era regler?)

Vagnen laddad med sittdel, Sebbelutt och latte. :-)

Har bytt från liggdelen till sittdelen på vår JOOLZ och ingen är gladare än nyfikne Sebbelutten som vill se sig om i världen. Otroligt smidigt att man kan vinkla upp den helt och vända på den så voila har man en barnstol när man är ute och äter/fikar och slipper krångla med en sådan. Och smidig att köra så det nästan är löjligt.. 😉

Paprikakyckling står på menyn till lunch i dag. Återkommer om det blir gott 🙂 Men först och främst storstädning så jag kan få upp julpyntet sen. Har noll julkänsla just nu, det måste vi ändra på..

Kickar i gång en julskiva och tar fram dammvippan nu!

 1. I min skånska kommun är det 15 timmar och jag är trött på att lyssna på alla mammor som tycker det är för lite! Som någon klok skrev så behöver man inte skaffa barn om man inte orkar sysselsätta dem. Här kan man gå på öppen förskola tisdag-fredag och om fler mammor hade valt att ha sina äldsta barn hemma hade det funnits lekkamrater. Min mamma tog vara på min och min brors småbarnsår och vi älskade att leka med alla andra barn eller bara vara hemma. Jag tycker synd om barn som får småsyskon och sen måste vara på dagis 30-35 timmar /vecka. Sen ska alla göra karriär, ha nybyggda hus, fina bilar och resa till Thailand så de måste jobba 100% resten av barnens liv!

 2. Som mammaledig i kristinehamn får man ha det stora barnet/barnen på dagis 15h i veckan och varje avdelning får välja hur de vill lägg upp det. Vårt dagis har 9-12 5 dgr el 9-14 3 dgr. Vi har det senare alternativet och det tycker jag är bäst. 9-12 är det som du säger bara att vända innan man kommit dit. 9-14 hinner man mer hemmaoch behöver inte stressa plus att man faktiskt kan göra nåt med den lilla (typ rytmik eller ÖF) själv annar blir det ju bara att underhålla den stora och den lilla åker med på köpet…
  Önskar det var 25t/v men drömma kan man ju alltid… 🙂

 3. Girle skriver:

  Vad Sebastian ser lycklig ut! Det är en dröm att ha en smidig vagn, vår bugga verkar lik er joolz på många sätt. Maja får gå 30 h i veckan, 9-15 varje dag. Det är jag väldigt glad över. Hon behöver stimulans o träffa kompisar. Ebs får ju möjlighet att vara bebis också, inte bara lillebror. När Maja inte är hemma passar vi på att träffa andra bebisar med deras mammor, promenera, träna, gå på öppna förskolan etc. Jag undrar varför det skiljer sig från kommun till kommun? Här i Sthlm är det nästan bara sthlms kommun som har 30 de flesta andra har 15. Man kan bo några hundra meter åt ”fel” håll o det kan skilja 15h/v.

 4. lise12 skriver:

  Jag arbetar som dagbarnvårdare här i Helsingborg och reglen som gäller här i kommunen är 15 tim/v. Just nu har jag en förälder som är föräldraledig….vi har valt att ha tiden ganska öppen eftersom det inte är lätt att styra en liten lillasysters tider plus att dom har en liten bit att köra, men 9-14 tre dagar i veckan tycker jag är lagom för alla om jag får tycka………..men det absolut viktigaste tycker jag är att det blir ett lugn för både bebis, mamma och storasyskon…….kan inte va någon hit att få avbryta amning för att skynda att hämta. Tycker det är alldeles för mycket stress för både vuxna och barn i vårt samhälle, så om jag kan bidra till en lugn och skön miljö för mina barn och föräldrar så känns det bra =) Kram Kram till alla föräldrar i vårt avlånga land

 5. Jag arbetar som barnskötare i Stockholm. Här får barnen gå 30 timmar i veckan. Föräldrarna får välja om de vill att barnen ska gå 9-15 måndag till fredag, eller 8-15 måndag- torsdag.
  Jag har även jobbat i kommuner där barnen har fått gå 15 och 20 timmar i veckan. ALLDELES för lite skulle jag vilja säga.
  Förskolan med sin läroplan är ju faktiskt inte bara omsorg och barnpassning. Jag tror till 100 % att barnen behöver stimulansen och pedagogiken som förskolan ger. Jag inbillar mig att när man som föräldraledig med en liten bebis inte kan ge den stimulansen dagligen till sitt äldre barn. Det blir mycket rutiner, amma, sova, trösta. Och det stora barnet skulle nog ha det mycket roligare på förskolan. 9 – 15 är lagom. Det är inte alls för mycket.

  Däremot kan jag bli ruskigt irriterad när det är speciella dagar (klämdagar, dagen innan julafton, jouröppet) när alla föräldrar försöker få ledigt för att vara med sina barn, och vi kanske har max 5 barn på hela förskolan, och 2 utav de barnen har mamma/pappa lediga föräldrar. Det tycker jag inte är schysst. Mot barnet.

  🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..