Färgglatt pepparkaksbak

Årets första pepparkaksbak är avklarat. Barnen tröttnade i vanlig ordning efter 5 min.. Så Emm aoch jag kavlade pepparkaksdeg för glatta livet. Använde färdig deg (Skogaholms och Gilles. Vi tyckte båda den sistnämnda var både enklast att arbeta med, gräddade ett jämnt fint resultat och smakade godast)

De här färdiga kristyrspritsarna var värdelösa. Varken vuxna eller barn lyckades få till nåt vettigt med dem..

 Fick sånt sött pepparkaksset av Åse med mamma pappa syster bror! *tack snälla*

Har ni sett något så färgglatt?! Haha. Knappt så man vill äta dem.. Men kul var det 🙂 Ska göra en omgång med stora pepparkakshjärtan med enbart vit kristyr på nån dag. På hemlagad pepparkaksdeg 😉 Brukar använda detta enkla recept från Santa Maria:

300 g smör
1 1/2 dl sirap
4 dl socker
1 påse pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsl bikarbonat
ca 1,3 liter mjöl

Koka upp smör, socker, sirap och kryddorna. Låt kallna. Tillsätt äggen. Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör ner i smeten. Tillsätt resterande mjöl och arbeta degen slät. Låt vila i kylen minst 3 timmar, helst ett dygn. Kavla, stansa och grädda i 175-200 C 8-10 min.

Fina grannarna Emma med lille Svante och ännu mindre Filip var här och bakade med oss. Filip och Sebbe är nästan precis jämngamla och kommer nog ha mycket kul i hop 🙂

Söta småkillarna som nyss var så här små! Tiden går, klyschigt men sant, såååå fort!!

Midsommar 2011

Var på BVC med Sebbe i går och nya matchvikten (8 månader) låg på 9230 g. Min lilla dunderklump ♥

 1. Mums så gott med ”kristyriga” pepparkakor, själv har jag precis satt mig i soffan efter att hängt upp adventskalender paket till tjejerna (48 st), men i morgon kommer det vara värt varenda timma det tagit att hitta små paket, slå in och hänga upp, när de kommer ner och ser alla – LYCKA.
  Så söt han är lilla Sebbe, min minsta tjej fyller snart 3år och väger 11kg – kul vilken skillnad det kan vara på små barn.
  Hoppas du snart får sova bättre.
  Kram Ulrika

 2. Tilma skriver:

  Dunderklump… hmpf… Elvira väger 8030 gram och är (snart) 5 månader 😉 Men då är hon också ca 68 cm lång (vägde 4092 och var 53,5 cm vid födseln så hon var ju ‘stor’ redan då).

 3. Hej!
  Jag och min systrar bakade med exakt samma degar, men vi tyckte bättre om skogaholms iaf att äta som deg 🙂
  Krånglar massa när jag vill kommentera, jag loggar in men sen är det som jag är utloggad när man läser kommentarar och trycker jag på logga in står det redan att jag ör inloggad…

  1. Testa att uppdatera sidan om det står att du är utloggad fast du loggat in! Det brukar hjälpa mig 🙂 Kram!

 4. cinis skriver:

  Vilka fina peppar kakor, ska oxå ta och baka lite men nu storhandling. Har nyss gått igenom din blogg och fått lite insperation…Gött ska det bli!!!!

 5. sofiemj skriver:

  Hej hej! Första gången jag kommenterar här, har tänkt göra det många gånger men det har aldrig blivit av att jag blivit medlem. Men jag måste bara säga att du har en helt FANTASTISK blogg. Jag har provat några av dina recept och de har varit kanonbra och smarriga (saffransbullarna provade jag igår, goda blev de och stooora) det är ju så himla smidigt att kika in på din blogg när man inte vet vad man ska laga, tack!

  Snälla snälla kandu svara på vart Sebastians byxor och tröja kommer ifrån? De va det snyggaste jag sett på länge och bara måste ha dem till min lille plutt här hemma som också är 8månader snart.
  Ha en fin kväll!

  1. drifter skriver:

   Tar mej friheten att svara även fast frågan inte var riktad till mej… ;o)
   Bodyn är från Mini Rodini och byxorna tror jag är ifrån Polarn o Pyret…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..