ANNONS

Med mamma på jobbet ♥

/

Lillskrutt fick följa med mamsen och jobba i dag. Stooora ögon bland allt julpynt och fina ting. Tur han inte kan ta sig nånstans än säger jag 😉 Två julstjärnor från Watt & Weke fick följa med hem och ska upp i vardagsrummet i kväll. Visar bild när de är på plats!

Satt och log så snällt åt alla kunder :-)

Är helt färdig i dag. Usla nätter just nu, lillen sover oroligt (tänder??) och vaknar med ca 30 min mellanrum hela nätterna. Och sen vill han upp för dagen strax innan 06.00 och tjoar så syrran vaknar hon med 😉 Och Micke jobbar sent och kommer inte hem förrän småttingarna lagt sig. All cred till ensamstående mammor därute som kör hela lasset själva!

Har hällt upp en skål räkor på upptining, det blir middagen i kväll. I sällskap av rostade mackor (för den som vill), skagenröra, avokado, kokt ägg, hemlagad majonnäs och lite annat smått och gott. Tror jag ska smaksätta lite av majonnäsen med saffran. Allt för att komma i julstämning! 🙂

Egen majonnäs är verkligen godare än köpt, så har man en gång testat vill man nästan inte äta färdig 🙂 Enkelt är det oxå. Så ni har ingen giltig anledning att inte testa det 😉

Till ca 4 dl:
2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
ca 1  msk dijonsenap
3-4 dl olja (välj en matolja som inte smakar så mkt, tex rapsolja, använd INTE olivolja).

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Smaksätt sedan majonnäsen om ni vill och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

Greys i kväll! Tror nästan jag ska slå till och svänga i hop en dessert bara för det. Behöver nåt uppiggande känner jag.

 See ya!

18
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00