Evas tacostallrik

Fredagsrätten i Evas matkasse var Evas Tacostallrik. Var väl inte ensamma om att äta det direkt 😉 (Är ni fredagstacos-fantaster??)

Nötfärs 500 g
Lök, gul 2 st
Lök, röd 1 st
Salladsblad, kruka
Ost, riven 150 g
Natchos 1 påse
Krossade tomater 1 brk
Körsbärstomater ½ fpk
Socker 1 nypa (H)
Äppelcidervinäger 1 tsk (H)
Vitlök, klyfta 1 st (H)
Salt (H)
Smör (H)
Chilipulver 1 krm (H)
Tacokrydda (H)
Gräddfil

Sätt ugnen på 125 grader och grill. Blanda ihop kryddblandningen. Blanda krossade tomater, två hackade lökar, äppelcidervinäger och en hackad vitlöksklyfta i en kastrull, koka minst 7 minuter. Hacka två vitlöksklyftor och en gul lök. Hetta upp en stekpanna och fräs i lite smör i cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärs och tacokryddorna 3,5 msk och bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt ½ dl vatten och låt låt puttra medelvärme tills vätskan kokat in. Lägg nacho chips på en ugnsplåt. Lägg på färsen och den rivna osten. Ställ plåten i ugnen i 5 minuter. Hacka sallad och finhacka rödlöken. Dela tomater. Ta ut plåten och häl över hälften av tacosåsen, salladen och tomaterna samt klicka över gräddfil. Servera med tacosåsen. (Vi hade löken vid sidan av)

En sats tacokrydda till fyra personer (allt H):
Chilipeppar 1 msk
Chilipulver 1 msk
Spiskummin, malen 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Oregano 1 msk
Salt 1 msk
Svartpeppar 1 krm
Cayennpeppar 1 krm
ev. socker 1 krm

Vi använde dock färdig tacokrydda ( så där många kryddor har jag inte i mitt kryddförråd) Men annars enkelt, gott, klassiskt. Inga nya smaker dock, Hade gärna haft fler tillbehör för lite mer spänning..  Men det kan man ju lägga till om man vill 🙂

  1. Hea skriver:

    Om du inte har spiskummin hemma så är det dags att du köper hem det. Perfekt om man har barn som gillar tacos. Håll i lite krydda i smeten när du gör hamburgare, vips blir det tacoburgare, eller i köttfärssåsen eller grillade tacoköttfärsspett på sommaren.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..