Kolarisgodis

Mer julgodis. Ni har väl inte tröttnat va 🙂 Dessa godsaker på puffat ris är löjligt goda!!

Ca 18-20 st

3 msk vispgrädde
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris

50 gram mörk choklad

Mät upp alla ingredienser utom riset i en kastrull stor nog att även rymma riset senare. Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper.

ris1

Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikron. Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem igen på smörpapperet för att stelna. Låt kallna och förvara i kylen.

god21

Av nån anledning fanns inte så många kvar när de skulle fotas?!

Olivias favorit – förutom choklad- är marsipan. Dessa är istort sett det enda i godisväg hon äter. Så i morgon ska vi göra marsipanfigurer. Minns att jag gjorde det med mamma när jag var liten (fast jag avskydde att äta marsipan – och gillar det inte så värst nu heller). Vi gjorde ärtskidor med små ärtor, morötter etc etc. Har ni fler tips på marsipangrejer som blir fina att göra??!

 1. MalinSt skriver:

  Haha… jag läste Kalorigodis. Fast det kanske stämmer oxå!! Det ser jättegott ut.

  Jag gjorde din fikonmarmelad med cashewnötter igår. Testade den på två skivor brieost.. Mums va gott. Längtar till fredagkväll – då jag har planerat att jag ska dricka vitt vin och äta mera av brieosten och fikonmarmeladen!!

  Nästa vecka ska jag göra lite julgodis inspirerad av dina bilder och recept (äter upp allt själv om jag gör det för långt ifrån självaste julafton!!)

  Kram

 2. Ser riktigt goda ut! Tror jag ska prova ditt recept på Bountybollar i helgen. Hoppas att jag lyckas 🙂 Vem äter förresten allt godis som du gör? Ni måste ha määäängder av julgodis vid detta laget :-).
  Skulle så gärna vilja läsa mer om er kväll på Görvälnsslott. Hade varit kul om du ville visa lite bilder därifrån (om du har…)
  Ha en riktigt bra dag.

 3. KattisB skriver:

  Marsipanlimpmackor! Ta ofärgad marsipan och forma till en liten limpskiva. Häll upp lite kakao på ett fat och ”doppa” limpanskivan i detta. Sen är det bara att go bananas med pålägg. Lite gulfärgad marsipan blir i rektangulär form och med hjälp av några hål en bit ost. En rödfärgad marsipan blir i cirkulär form med några vita prickar på en bit korv. Och så vidare.

  http://creepit.bloggplatsen.se/2011/12/14/6867298-long-time-no-see/ <–En bild på mina marsipanmästerverk från förra året! =D

 4. tyglina skriver:

  marsipantärningar…. prickarna gör man av choklad. man kan färga marsipanen i lite olika färger så blir det ännu roligare…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..