Julpresenter & julbordets absoluta måsten

Godkväll i stugorna. Hur har ni det med julstämningen? Här ligger snön vit på marken och bidrar till riktigt julig känsla. Men tyvärr har jag ju sett väderprognosen för helgen, och 7 plusgrader och regn lär väl spola bort det vita täcket lagom till julafton. Så man får passa på att njuta så länge det går 🙂

Olivia har gått sista dagen på förskolan innan jullovet och skuttade glatt i väg i morse med 3 små cellofanpaket till älskade förskolefröknarna. Innehållandes hemlagat julgodis som vi knåpat i hop tillsammans.

Namnen plitades omsorgsfullt dit på små lappar ♥

Håller på med en inköpslista lika lång som tomtens inför julaftons julbord. Som tur är har vi knytis på julafton då halva tjocka släkten firar hemma hos oss, men ändå. Är på jakt efter lite nya spännande tillbehör och nygamla klassiker att addera på julbordet. Så nu undrar jag (som alltid inför jul) vad ni har på julbordet?? Vilka är era måsten och favoriter?? Dela gärna med er så får vi en stor inspirationsdos allihopa.  Jag ska lämna en kommentar med vad vi har på vårt julbord jag med 🙂

Ös på nu!

 1. Ingen jul utan tjälknul!!
  Min ställdes in i ugnen igår kväll, nu inväntar jag att den ska få rätt temperatur och sedan ska den stå i salt och kryddlag hela dagen. MUMS!
  Gott på macka. Gott till potatisgratäng. Gott till det mesta.

  Har tänkt att testa att göra brysselkål efter ett recept jag såg på Ernst jul.
  Han kokade kålen, panerade dem och stekte dem sen i smör. Såg riktigt gott ut, som vegetariska ”kött”bullar.

  God jul och kram!

 2. Stekt och stuvad grönkål är favoriten på julbordet! Tillsammans med klassikerna skinka, lax, sill och jansson. God jul!

 3. Så fiiint!! Kul när barnen får vara delaktiga!;)
  Här i söder lyser snön med sin frånvaro (!), men julstämningen börjar infinna sig trots allt!
  Ha en underbar jul & ett gott nytt! Över nyår far vi till England för att fira in det nya året!;) Fotboll i Liverpool &shopping står på schemat!!
  Kram

 4. Hej Victoria. Grattis till att du blivit fru!

  Mina måsten på familjens julbord är lång …det är kombinationen på nåt sätt. Men för att nämna några: JANSSON (viktigast), skinka, köttbullar, revben, ägghalvor, SILL, cheddar, julknäcke…

  Kan tipsa dig hem SNABB heminlagd senapssill som bara är sååå tokgod. Går inte att jämföras med köpa, vare sig i smak, utseende eller konsistens. Den görs på under 10 minuter. Toppen! http://www.sarasdelikatesser.blogspot.com/2011/12/skanska-senapssill.html

  God jul på dig & tack för det här bloggåret 🙂

  Kram Sara

 5. Så härtligt att ni har lite snö. Min mammas köttbullar och janson är ett måste, skinka såklart som vi gör imorgon, sill och lax. Samt till efterrättsbordet är mjuk pepparkaka med grädde och granatäpple ett måste kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..