Pistageknäck & romantik på flaska

Godkväll. Dan före dan före dopparedan. Börjar ni bli redo? Inte jag 🙂 Storstädning, julklappsköp och inslagning och matlagning kvar. Men det ska ju vara julstress sista kvällen, det hör till! Uppesittarkväll med lack, glögg, jul-tv och grandoft. Ahhhh. Men det blir i morn det. I kväll chillar vi i soffan med ostar och vin som blev kvar från festen. Notera den snygga flaskan 😉

Och provsmakar årets knäck som blev pistageknäck! Tycker det ser så läckert ut med det gröna i 🙂 (Och dessutom tål jag inte mandel så då får man exprimentera lite).

Jag gör alltid följande recept:

2 dl vispgrädde + 2 dl socker + 2 dl sirap. Koka ca 20 min tills smeten klarar kulprovet. ta av plattan och vispa ner 1 msk smör. Hacka valfria nötter och rör ner i smeten. Häll upp i formar och ställ kallt att stelna. Yummi!

Det finns ju otaliga moderna smaksättningar av knäck. Har ni testat nåt gott så tipsa gärna! Polka är jag nyfiken på, nån som smakat?

 1. Hej Victoria!

  Snygga ni är du och Micke 🙂

  Här är det också stressigt värre. Hör liksom till.

  Önskar dig en fin dag! Varm kram <3

 2. Godmorgon!

  Vad kul med ett ”eget vin” Hur har ni gjort det? Här hemma är det Stora sjukstugan just nu 4 av 4 är sjuk, men jag har hunnit gjort både Mozart kulor och en busenkel Fudge.

  God Jul !

  1. Hoppas ni mirakulöst tillfrisknar till i morgon allihopa!!

   kram

 3. Maja skriver:

  Vad lustigt att du skriver just polkaknäck. Jag testade att göra polkagriskola igår för första gången och det blev grymt gott! Receptet hittade jag hos Allt om Mat http://www.alltommat.se/recept/Polkagriskola-17394
  Min man kommenterade dock att man bör vara försiktig med tänderna när man äter kolan (är han 80 år tänkte jag). Brytningen mellan att kolan är mjuk och polkagrisen hård kan iofs vara bra att tänka på ;)! Hoppas inte att svärföräldrarna gör illa tänderna, för jag har slagit in en hel del kolor i cellofanpåse till dem. KRAM

 4. Lite ingefära i knäcken ger härlig hetta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..