ANNONS

Pistageknäck & romantik på flaska

/

Godkväll. Dan före dan före dopparedan. Börjar ni bli redo? Inte jag 🙂 Storstädning, julklappsköp och inslagning och matlagning kvar. Men det ska ju vara julstress sista kvällen, det hör till! Uppesittarkväll med lack, glögg, jul-tv och grandoft. Ahhhh. Men det blir i morn det. I kväll chillar vi i soffan med ostar och vin som blev kvar från festen. Notera den snygga flaskan 😉

Och provsmakar årets knäck som blev pistageknäck! Tycker det ser så läckert ut med det gröna i 🙂 (Och dessutom tål jag inte mandel så då får man exprimentera lite).

Jag gör alltid följande recept:

2 dl vispgrädde + 2 dl socker + 2 dl sirap. Koka ca 20 min tills smeten klarar kulprovet. ta av plattan och vispa ner 1 msk smör. Hacka valfria nötter och rör ner i smeten. Häll upp i formar och ställ kallt att stelna. Yummi!

Det finns ju otaliga moderna smaksättningar av knäck. Har ni testat nåt gott så tipsa gärna! Polka är jag nyfiken på, nån som smakat?

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00