ANNONS

Fudge i stora lass

/

Hej hej! Sitter ni still och tar det lugnt eller stissar ni runt som skållade råttor och fixar det sista? Här börjar jag bli ganska klar. Micke däremot har fortf inte köpt en enda julklapp….! Men det gör han alltid dan innan julafton, om inte PÅ julafton. Galenpanna ♥

Har gjort några omgångar julgodis på förmiddagen, samtidigt som vi tittat på det ena julprogrammet efter det andra, så nu tror jag gottebordet får vara färdigt!. Först ut jultomtefudge på polka-tomtarna. 

ca 12 st skumtomtar med polkasmak
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
100 g vit choklad

Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i 100 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Häll upp i smörpapperklädd form (typ en matlåda). Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.

Blev otippat gott!!! Mycket godare än på vanliga skumtomtar. Dessa smakar svagt av mintsmörkola. Yummi!! Pillersött dock, men det är ju det mesta julgodis och hör till 🙂

Sen blev det en omgång mjölkchokladfudge.

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå och småkoka på medelvärme tills smeten kommit upp i 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen, supersmidigt!

När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en liten bakpappersklädd form. Strö över chokladgodis om så önskas. Låt stå i kylen tills den stelnat och skär upp fudgen i rutor.

Pimpades med chokladprickar jag hittade på Lagerhaus. Passade finfint till med lite mörkare choklad som bröt av. Yummiyummi!

Nu blir det paus från köket en stund men i kväll griljerar vi självklart en liten skinka till uppesittarkvällen!

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00