Trött på att vara trött! Sova hela natten??

Hej på er! Det ekar tomt här inne, ni har kanske fullt upp med att smälta julmaten och leka med julklapparna 🙂 ?!

Tomten (eller Linda & mamma ;) ) kom med påfyllning till pandora-armbandet.

Här njuter vi årets sista vecka!! Går fortfarande i pyjamas hela gänget (eller ja förhoppningsvis inte Micke eftersom han jobbar..). Är trött dygnet runt nu känns det som. Så nu får det vara slut på nattspringandet. Lille Sebbelutten envisas med att vakna femtioelva gånger för både mat och nappinstoppning nätterna igenom och nu är han faktiskt 9 månader och behöver inte äta om nätterna utan sova! Och det behöver jag med 🙂 Så nu har jag bestämt att ge Sova hela natten (Anna Wahlgren) ett försök.

Är det någon därute som har några erfarenheter av det?? Dela gärna med er tips och trix, behöver all hjälp vi kan få. Efter nyår tänkte jag ge det ett försök så nu läser jag på och laddar.

Ni är många som efterlyser bilder från bröllopet! Det kommer så fort jag fått dem av fotografen, lovar! Duktiga Emma Sandström (& hennes fästman) på Adorable moments är det som fotat hela dagen. Sneakpeak, datorn har fått ny bakgrundsbild på hela lilla bröllopsfamiljen ♥

 1. CissiE skriver:

  Ang kritiken nedan mot SHN; alla barn är olika, det som fungerar på ett barn fungerar nödvändigtvis inte på ett annat. I vårt fall var det så att yngsta sonen vaknade tre till fyra gånger per natt, alltid väldigt ledsen/hysterisk trots att vi var där DIREKT och tog upp, tröstade och lade i vår säng. Sedan SHN är han en NÖJD kille, d.v.s. han själv slipper vakna och vara jätteledsen flera ggr/natt vilket jag tror är betydligt behagligare för honom. Hans nattskräck som kom flera nätter i veckan försvann faktiskt också (vilket jag iofs absolut inte hade räknat med). Således, vi har ett mycket nöjdare och tryggare barn nu – men återigen, alla barn är ju olika…

 2. Tess79 skriver:

  Vad äter han som sista mål innan han ska sova? Har hört att välling inte mättar så länge. Har själv problem med min dotter nu (hon är 1år och 5mån) som vaknar flera flera gånger om natten… Hon har fått bara välling, men ska nu testa att ge både välling och en smörgås alt. gröt som kvällsmål. Så får vi se om det hjälper något 🙂 Men det kanske bara är en period hon är inne i, verkar vara en hel del drömmar som stör också tror jag… Hon har sovit hela nätter tidigare, men det känns som att det var evigheter sedan!… 🙂 Hoppas ni kommer på något bra som hjälper! och kom i håg att berätta hur ni gjorde 😉

 3. SaraR skriver:

  Hej,
  vilken fin bild fran brolloppet 🙂
  Alla barn ar ju olika sa svart att ge rad. Min yngsta dotter sov hela natten tills ungefar ett och sen borjade hon vakna. Radet jag fick fran varan ”health visitor” var att oka somnen pa dagen, dvs en tupplur pa morgonen och en tidig eftermiddag. Och mycket hapen blev jag nar det funkade. Men alla barn ar ju olika som sagt. Hennes teori var att min dotter var ”overtrott” och ”overstimulerad” pa dagen. Hur som haver lycka till…minns hur jobbigt det var att springa uppe hela natten.

  Sara

 4. CissiE skriver:

  Många kommentarer redan ser jag, men om du läser hit ner kan jag glädja dig med att det funkade KANON på Albin! Vi valde att ta bort nappen – tänkte ändå lite att ”det är kommer nog ALDRIG att gå, men vi ger det några nätter”. Första kvällen tog det 45 min (plus två-tre uppvak på natten), andra kvällen somnade han på 20 min och tredje natten somnade han direkt och sov hela natten igenom! Nu sover han 4 av 5 nätter rakt igenom. Vi fuskar dock på uppvaket – vi vill sova så länge det går och om han vaknar tidigt på morgonen stoppar vi i nappen och kan ofta få sova till 7.30-08! Hur skönt som helst!
  LYCKA TILL!!!!!

 5. rosemj skriver:

  Jag tittade lite på AW filmer där hon höll på med nån ”solfjäder” på en liten bebis, tvångsmatade en som skulle lära sig att ta flaska osv och kände bara att den människan inte kan vara riktigt klok! Förstår inte vad man kan hitta på med ett försvarslöst litet barn!
  Min yngsta dotter vägrade napp och flaska och använde mig mer eller mindre som napp i stället. Men det kändes okej, det är ju bara en kort period och jag har hellre ett nöjt barn som får den närhet och trygghet det behöver för stunden.
  Jag tror inte att man behöver lära barn att sova osv. Sånt är medfött och det är nog så att det är vi vuxna som är så vana vid att saker och ting ska kunna planeras för att det ska funka i vårt fullspäckade liv. Men har man småbarn så tycker jag för både deras och sin egen skull att man får dra ner på alla ”måsten” och leva livet så som det ser ut med små barn i huset.
  Mina döttrar är 2 och 4½ år nu och de sover oftast i sina egna sängar, men vaknar de och behöver vara nära oss så är de välkomna och de somnar då om på en gång. Vi har legat bredvid dem när de var små tills de somnar och det har fungerat bra men visst går det i perioder med både sömn och mat och allt annat.

  Under det första levnadsåret händer det ju massor för ett litet barn. Tänk vilken enorm utveckling den lille går igenom både fysiskt och psykiskt. Jag tycker ni ska prata med Bvc om råd när det gäller sömnen där de ju är experter på barn istället för att ge dig på metoder som kritiserats så hårt som Anna Wahlgrens. Jag kan även ge dig tipset att gå in på familjeliv.se Där finns det ett forum om sömn och jag tror du kan hitta många bra och snällare metoder om du absolut är ute efter en sådan.
  Kan inte ditt stora barn gå på dagis annars då, så du har möjlighet att sova samtidigt med den lille på dagen, eller kanske sätta på en film eller nåt som hon kan sitta och titta på så du får vila iallafall? En 4-åring kan ju roa sig själv om man är i närheten och finns till hands.

  Lycka till och hoppas ni hittar en lösning som alla mår bra av

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..