Tilltugg på festen?

Godkväll! Håller på och dukar inför morgondagens nyårsfest men pausar just nu framför en film. Försöker städa också men ahhhh det är ju så himla himla himla trååååkigt! Är jag ensam om att tycka det? Tycker var och varannan människa verkar älska att städa, men jag puttar mest runt sakerna från rum till rum. Men alla är vi väl olika 😉

Passar på att tipsa om något jag tycker är roligare istället. Tilltugg till välkomstdrinken. Tycker dessa små gobitar är fantastiskt goda. Enkelt och gott! Bara spritsa ner lite ädelost på tub i minicrustader och klicka på lite fikonmarmelad. Gratinera i ugnen tills de smält och fått lite fin färg. Servera genast!

Champinjonmjukost är jättegott det med! Dekorera gärna med lite färsk persilja på dem. Yummi yummi. Annars kör jag ofta klassikern skagenröra + räkor, creme fraiche + rom, ädeloströra + vindruva eller skinkröra + ananas.

Älskar små crustader och har alltid ett paket i skåpen inför oväntade besök. Förslag på fler fyllningar??

 1. kallrökt lax som på en sida styks på med pepparrotsmjukost ( Cantadou typ ), funkar även att ta tunnbröd som man stryker på pepparotsosten och lax på det, rulla ihop och snitta upp i lagom mumsbitar 🙂 Annars smetana, lax och finhackad rödlök är aldrig fel.

 2. fridao skriver:

  Jag brukar alltid blanda crème fraîche med lite sambal olek, salt o peppar och en gnutta ketchup. Klickar sen i varje krustad och toppa med en rökt mussla. Så himla gott! Prova det!

 3. byEmma skriver:

  röra cremefraiche, lime, wasabi toppad med lax
  löjrom och cremefraiche
  röra på soltorkade tomater, cremefraiche och salami
  röra med pepparrot, cremefraich och lax.

  ha en fantastisk nyår.

 4. marre29 skriver:

  Hej, mysigt med nyårsafton imorgon! 🙂 tyvärr inga tips på fler fyllningar men däremot ska vi ha ett annat tilltugg fördrinken. Teriakymarinerad biff med wasabimayo på lantchips. Låter kanske märkligt men är såå gott. Stek på ryggbiff snabbt, ska bara få yta. Lägg sedan in det i marinaden över natten eller 5 timmar… (sirap, kimo soya, risvinsvinäger, sesamolja) Ta ut köttet, rulla i sesamfrön, skiva upp och lägg upp dem på chipsen. Spritsa på lite (majonäs o wasabi) Strö lite flingsalt. Yummie!

 5. getiton skriver:

  Brieost + aprikosmarmelad är vansinnigt gott i krustader. Sådär så att osten smälter…. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..