ANNONS

Värmande gulaschsoppa, nya lakan och jakten på duken.

/

Brrrrrrrr! Var på promenad till en lekplats på förmiddagen och blev så himla frusen. Måste införskaffa täckbyxor!! Tände en brasa när vi kom hem och har struttat runt i mina UGG-tofflor sen dess. Hade tänkt sallad till lunch men det fick bli något värmande i stället. Gjorde Gulaschsoppa med köttfärs, en favorit i vintertider!!

4 port:
400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 stor morot
2-4 potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
smör att steka i
1 köttbuljongtärning
1/2 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
(cayennepeppar om man vill)

creme fraiche till servering

Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i små bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, kummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen.

Låt koka tills rotsakerna mjuknat. Smaka av med salt & peppar och ev lite mer soja. Vill man ha lite mer sting i soppan så tillsätt en gnutta cayennepeppar!

Servera med en rejäl klick creme fraiche (gärna ekologisk, den är så mkt godare!) och en skiva gott bröd om så önskas. Yummi yummi! (potatis innehåller inte så fasligt mycket kolhydrater men är du känslig/vill undvika så skippa den!)

Fick rejält med energi av den friska luften så här städas och donas. Det går inte särskilt fort med två småttingar som sällskap direkt, men lagom till jag fyller 35 kanske det är städat i hela huset. (29:e jan). 

Bäddade rent med nya supersköna lakan (Bliss) och innan jag hann blinka låg det nån i sängen :)

Appropå fylla år så är istort sett det enda jag önskar mig en riktigt stor duk. Bordet inkl tilläggsskivan är ca 3 meter långt och 1 meter brett.  

Har ni tips på var man kan hitta en sådan?

21
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00