ANNONS

Blodapelsincheesecake

/

Godmorgon! Ja eller vad man nu ska kalla den.. 😉 GĂ€sp!

HĂ€r kommer iallafall receptet pĂ„ Blodapelsincheesecaken! Nu var det tĂ€nkt att det oranga gelĂ©lagret ska vara överst och inte under det vita. Men jag hĂ€llde pĂ„ gelĂ©n innan resten av kakan svalnat/satt sig sĂ„ dĂ„ vips sprack det upp smĂ„ hĂ„l i det vita lagret och gelĂ©n rann ner och la sig under och lyfte upp det vita sĂ„ det svĂ€vade ovanpĂ„. SpĂ€nnande vĂ€rre 🙂

Smakade ju likadant för det men jag tror nog den blir grymt mkt snyggare om man vÀntar till dagen efter med sista lagret.

Recept

Botten
200 g Digestivekex
50 g pepparkakor
100 g Smör

Lager 1
450 g Philadelphia ost
ca 1 msk rivet skal av blodapelsin (ta inte det vita, dÄ blir det beskt!)
2 msk pressad blodapelsin
3 Àgg
1 1/4 dl Strösocker

Lager 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Lager 3
1 1/2 dl pressad blodapelsin
2 gelatinblad

SÀtt ugnen pÄ 180 C. Smula kexen och blanda med smÀlt smör. Tryck ut smuldegen i formen GrÀdda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jÀmn smet. HÀll i formen. GrÀdda i nedersta delen av ugnen 25 min (inte lÀngre, dÄ blir kakan torr/grynig).

Blanda ihop fyllning 2 och bred pÄ kakan. GrÀdda ytterligare 5 min. StÀll kallt (gÀrna över natten). Gör sedan sista lagret. LÀgg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. VÀrm pressad blodapelsin i en kastrull. Ta av frÄn plattan och vispa ner gelatinbladen sÄ de smÀlter. LÄt stÄ och svalna en stund och skeda sedan över saften pÄ kakan. StÀll kallt (nÄgra timmar) tills gelén stelnat. Servera kakan kylskÄpskall med en klick vispad grÀdde till. Yuuuuuummi!

Var pĂ„ OÂŽLearys i gĂ„r med svĂ€rförĂ€ldrarna. Jag som skröt sĂ„ om att det Ă€r barnvĂ€nligt med barnmenyer/mĂ„larbok/kritor till alla barnen.. De var slut ??! Oj vilken besviken Olivia 🙁 Och sen skulle svĂ€rfar bestĂ€lla Fish `n Chips, nĂ€ dĂ„ var fisken slut
 Jaja, jag körde pĂ„ sĂ€kert kort och Ă„t ribs och de Ă€r ju alltid goda. DĂ€remot glömde jag bestĂ€lla nĂ„got annat tillbehör Ă€n pommes till och jag var sĂ„ himla hungrig sĂ„ jag Ă„t upp dem! OCH halva Olivias portion!!! Och tillrĂ„ga pĂ„ allt blev jag sugen pĂ„ smĂ„godis nĂ€r Olivia köpte sitt sĂ„ jag köpte en egen pĂ„se ??!! (hĂ€nder nĂ€stan aldrig, inget större fan av smĂ„godis!) Och sen mĂ„dde jag dĂ„ligt hela kvĂ€llen och pĂ„mindes om varför jag mĂ„r sĂ„ mkt bĂ€ttre nĂ€r jag Ă€ter lchf. DĂ€st, proppmĂ€tt, illamĂ„ende och uppsvĂ€lld. Usch!

Det Àr ju liksom inte hela vÀrlden att Àta sÄnt i bland, men man mÄr ju dÀrefter. SÄ det Àr sÀllan vÀrt det.

Nya tag i dag 🙂

10
0

Genom att klicka pÄ "Skicka kommentar" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00