En sån dag..

Asch det gick ju inget vidare, blodtrycket var ännu högre i dag.. Nån mer som fått högt blodtryck under graviditeten? Har det gett med sig tillslut? Lågkolhydratskost (!!) ska tydligen vara bra för att sänka ett högt blodtryck, liksom gå ner i vikt, sluta röka, inte dricka för mycket alkohol, sluta stressa, motionera och dra ner på salt & lakrits. Sömn och vila sänker ju blodtrycket, jotack.. Lättare sagt än gjort som småbarnsmamma. Googlade vad som är farligt med högt blodtryck och förutom de vanliga hjärt & njursjukdommarna kan man få Fönstertittarsjuka. Hahah va? Grannarna får passa sig 🙂

Äh nog om tråkigheter för nu. Ska svänga i hop nya favorit-snabblunchen. Färdiggrillad kyckling med gräddstuvad vitkål. Låter det inte gott? Det är det, jag lovar!!

Skär vitkål i mindre bitar och fräs i smör en stund. Häll på grädde och låt puttra in så vitkålen blir mjuk och krämig. Smaksätt med salt. Muuums så gott!!

Snart dax att hämta skruttan på förskolan. Ska se om vi inte kan bädda ner oss med täcken i soffan mitt på blanka dan och se nån Disneyfilm när vi kommer hem. En sån dag. Ett sånt väder. En så trött mamma.

Puss & kram på er!

 1. Anna09 skriver:

  men alla människor är ju olika och reagerar därför på olika saker! Det som funkar bra för en person kanske är katastrof för en annan. Man får nog helt enkelt prova sig fram, vad man mår bra/dåligt av och vad som påverkar vikt och energinivå för just dig och mig. Jag ska i alla fall prova vitkålen men jag tar en grädde som passar för mig, oatley, den tycker jag om.

 2. Tränar du? annars bästa sättet att sänka trycket, går snabbare än att ändra kosten. Maken som haft högt tryck kör crosstrainer 20 min varannan dag och har slutat med sin medicinering som han haft i 20 år. Helt otroligt och han har inte ändrat kosten alls men däremot tappat 10 kg.

  Men om du äter LCHF utan high fett tänk dig för för du behöver någon form av glykogen antingen kolhydrater eller massor av fett som gör att det ombildas till glykogen i kroppen annars blir du trött och har lättare att bli sjuk och då kommer du varken må bättre eller gå ner i vikt (om det är målet).

 3. juliam skriver:

  Tur då att det finns en morgondag 🙂

 4. anne56 skriver:

  Hejsan!
  Under hela min uppväxt har jag haft ont i ”ryggen” och under gymnasietiden fick jag högt blodtryck. Vilket läkarna trodde på att jag åt p-piller. Har ätit blodtrycks mediciner till och från under många år. Men för ca 6 år sedan fick jag reda på att jag är njursjuk. Troligtvis sedan födseln. Fick barn ungefär samtidigt som dig nu. Hade en högrisk graviditet. Nu har jag rätt medicin och lever gott! Av en slump så fick jag reda på min njursjukdom. Detta märks sällan. Utan man måste ta en hel prover för att få fram detta. Mitt upptäcktes av en gynläkare som tog röntgen bilder på livmodern.

 5. Mmmm det lät gott med den där vitkålen och måste ju bara testa det snart !
  Ha en bra kommande vecka och hoppas du får rät med ditt blodtryck snart 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..