ANNONS

Cheezballzgratäng

/

Har sett det här receptet lite här och där och kunde inte låta bli längre 🙂 Det låter så himla kul (men skumt!) så jag var tvungen att testa!

Hittade receptet HÄR.

Såsen
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl créme fraiche vitlök (jag använde naturell cf och en klyfta vitlök)

Gratängen
1 påse Cheezballz (jag använde kanske 3/4)
500 gram fläskfilé i skivor 
200 g champinjoner
100 gram gratängost (använde Västerbotten)

salt, peppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och créme fraichen och låt koka till en lagom tjock sås. Smaka av med salt. När det är klart så skivar du upp filén i cm tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. Bryn filén i smör och smaksätt med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaksätt med salt & peppar (gärna en liten gnutta socker oxå!) Lägg hälften av köttet i en form och strö över hälften av champinjonerna. Lägg på ett lager cheezballz (knappt halva påsen).

Häll på hälften av såsen. Lägg sedan på resten av köttet, champinjonerna, ännu ett lager cheezballz och häll på resterande sås. Toppa med osten och sen in i ugnen i 30-45 minuter. Först halva tiden med folie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd.

 Servera gratängen med ris eller ugnsrostade rotfrukter och en god sallad.

Hur smakade det då? Jo otippat gott faktiskt. Kräääämig ostig gratäng blir det med god smak och lite kul konsistens. Jag tror helt enkelt man måste testa det här, svårt att beskriva smaken. Så gör det nu 😉 ok?

ps) missa inte UGG´sCampadre i dag! Massa läckra vår/sommarfärger (man kan ju ha UGG´s året om) Klickade hem knallrosa till både mig & Olivia 🙂

ps igen) såg att någon skrivit att jag sagt att jag inte läser kommentarer till äldre inlägg än det senaste jag skrivit. det stämmer naturligtvis INTE, jag läser varenda kommentar var ni än skriver dem, får alla på mail så jag missar ingen! Däremot kan jag missa att svara någon om jag läser dem när jag sitter illa till och tänker att det där ska jag svara på sen, men minnet är lite trött 😉 Men det är bara att maila mig eller fråga igen om ni vill något! Så var det med det.

28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00