ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glittrande fossingar & bullar i frysen

/

Rensar och rensar och rensar.. Och bakar lite 🙂 Fullmåne i natt?? Den här lilla familjen kunde inte alls sova, känner mig överkörd av tåget! Fulaste (men skönaste, varför är det alltid så?) nattlinnet är fortfarande på men på fötterna har jag gladaste partyskorna. Piggar upp vilken dag som helst vill jag lova och lockar fram fredagsfeelings denna trötta fredag!

Frysen är snart påfylld av de populära philadelphiabullarna. Har ni inte testat dessa än är det hög tid inför sommarens alla kalas och fikastunder.

Recept:

ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.

Några blir till picknickkorgen, solen skiner här i Örebro i dag så fika utomhus står på önskelistan! Sebbe avskyr gräset 🙂 men nu när han går (ja han gååååår, knatar och knatar och knatar sen ett par dagar) så går det bättre. Men först frukost. Vi fullkomligt frossar i vattenmelon!! Och glad fredagsmusik på internetradion (En av de få? som inte har spotify i telefonen.. Kanske borde skaffa?)

Ser ni att jag fått till det med bilderna? Photoscape använder jag – busenkelt och gratis!

Det lyser tomt på hallbyrån, inga fredagsblommor.. Men det blir faktiskt inga i dag, vi packar i stället övernattningsväskan och drar i väg en sväng 🙂 (goda vanilj-doftljuset från EM är tänt iallafall, ingen fredag utan doftljus!)

Efter allt rensande och sorterande insåg jag att vi är i stooort behov av en byrå i sovrummet. Så ut med sminkbordet och in med en byrå. Men vilken? Smakråd tack!

Nu ska jag sopa upp vattenmelon som Sebbe kastat över halva vardagsrummet och sen trampat i. Tror jag spolar av kidsen med vattenslangen 😉

Happy Friday!!!!!

ps) Återkommer med vinnare i tävlingarna lite senare. Måste fånga solen nu!

29

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00