ANNONS

Saftig sticky äppelkaka i långpanna

/

Lovade ju recept på den smarriga äppelkakan jag bakade. Utgick från detta recept, tack för tipset Therese!

Äppelkaka i långpanna

4 ägg
4 dl strösocker
5½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
ca 6-7 medelstora äpplen
1 dl strösocker
1½ msk kanel

Börja med att förbereda äpplena. Skala och skär de i tärningsstora bitar. Lägg i en fryspåse och häll på socker och kanel. Knyt åt och blanda runt. Lägg åt sidan medan smeten förbereds. Smält smöret och låt det svalna lite.Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet. Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten.

Strö äppelbitarna ovanpå smeten och ringla sedan all vätska som är kvar över kakan. Grädda i 200 grader, just under mitten i ca 25 min. Känn med en sticka när den är klar. Den ska just precis vara torr eller lite lite kladdig, men grädda inte för länge. Låt den svalna och skär sedan upp i bitar.

Jag strödde dessutom på lite pärlsocker innan den gräddades och ringlade över glasyr (florsocker + vatten) innan jag skar den i bitar.

Sticky, sött och smarrigt 🙂

3
22

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00