ANNONS

Middagsgäster from over there

/

Skulle ju återkomma med förrätten vi bjöd på i måndags om det blev god – och det blev den!!! Ny favorit (förutom hos Micke som tydligen inte alls gillar rödbetor? Knaspelle) Kul att träffa vännerna som var hemma på visit från USA, Olivia pussade sin kära Noel tills han var gul och blå 😉

Lite avis på alla härliga mall, billig shopping, sevärdheter och väääärme i Washington. Måste hinna hälsa på dem innan de flyttar hem igen!

Förrätten blev Rödbetscarpaccio med chevrecreme, rostade pinjenötter och kaneldoftande balsamicosirap. Mums!!! (ett hopkok av lite olika recept från här och var) Detta måste ni testa faktiskt, fräsch sommar-förrätt!

4 port
4-6 färska rödbetor

100 g chevre (utan kant)
1/2 dl kesella
2 msk vispgrädde

1 1/2 dl balsamvinäger
1 kanelstång
1 msk socker
1 msk maizenamjöl

pinjenötter
manchésallad

Koka rödbetorna med skalet på i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 35-40 min. Häll av vattnet och spola i kallt vatten. Låt stå och svalna och gnid sedan av skalet.

Vispa samman chevre, kesella och vispgrädde till en slät kräm. Koka samman balsamvinäger, socker och kanelstång. Tillsätt Maizena och koka tills det blir som en sirap. Rosta pinjenötterna i en torr het panna tills de fått lite färg.

Skiva rödbetorna tunnt och lägg upp på tallrikar. Klicka på ostkrämen. Strö över pinjenötter, ringla över sirapen och garnera med manchésallad. Voila!

Försökte sätta Sebbe i sin barnstol men han blev såååå ledsen utan dess like och ville sitta på vanlig stol med de stora barnen – lilla gulle ♥ Hur nöjd som helst när han fick sätta sig vid barnbordet i stället. Åt en tallrik till – trots att han grundat med en barnmatsburk. Länsade de andras tallrikar med när de var klara för säkerhetsskull..

Till huvudrätt åt vi vuxna denna gamla favorit i repris! (med kött från Robertsons i Örebro – såklart!) Och till dessert fick alla välja fritt ur glassbaren 🙂

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00