Supersmarrig kasslergratäng

Wow sååååå gott detta blev! Detta måste ni faktiskt testa. Perfekt vardagsrätt som gör sig lika bra i matlådan.

ca 4-6 port:

1 bit kassler ca 500 g
2-3 tomater
1/2 färsk ananas
goudaost
1/2 purjolök
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk mango chutney
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
(redning)

Skär kasslern i skivor. Strimla putjolök och lök och lägg i botten på en ugnsform. Skiva tomaterna och skär ananasen i bitar. Skär goudaost i centimetertjocka stavar. Varva kassler, tomat, ananas och ost och lägg över lökblandningen.

Koka upp creme fraiche, grädde, chutney, fond och soja i en kastrull. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt ev lite redning för tjockare konsistens. Häll såsen över formen och ställ in i ugnen, 20-30 min tills den fått fin färg och osten smält. Servera med ris och en god sallad.

Inget ris till mig 😉
  1. Gjorde detta för ett par veckor sedan. Jättegott! Nu gör vi det igen imorgon. Super👍👍👍

  2. Elin skriver:

    Mmm, det här lagade vi igår. Hade köpt en bit kassler, trots att varken mannen eller jag är särskilt förtjusta i det. Så när den började närma sig bäst-före-datum sökte jag på kassler på din sida. Och det blev hur gott som helst! Vi hoppade över ananas, och tog nog lite extra mycket ost istället, smaskens. Tack för en fin sida och alla utmärkta recept!

  3. Åh, det ser riktigt, riktigt gott ut. Måste testa någon dag 🙂

  4. Den här måste jag testa! Har aldrig varit speciellt förtjust i kassler och ananas, men denna rätr tilltalar mig. Gillar dessutom såna här ”man-tar-en-massa-ingredienser-och-slänger-ner-i-en-ungsform” -rätter, snabbt, smidigt och gott! Tack för receptet! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..