ANNONS

Vinga of Sweden

/

Fortsätter med lite tips på smarta grejer

Testade min nya ugnsform med en omgång av favoriten Svärmos Kycklinggratäng. Så snygg och så fiffig! Perfekt grepp när man tar ut den ur ugnen (slitit mitt hår över alla formar jag tappat i mina dar som slinker ur näven eller grytlappar som doppats i gratängen i ett försök att få tag i formen, så bra grepp är guld värt!) och det fiffigaste av allt, ett tillhörande silikonlock! Blir det rester kvar är det bara att lägga på locket och ställa in i kylen.

Eller som med den här rätten som helst ska förberedas dagen innan, då kom verkligen locket till använding.

(ni hittar gratängformen HÄR).

Receptet på kycklinggratängen kan ni väl baklänges i sömnen vid det här laget men för de som inte kan så kommer det här:

3-4 port:

Bena ur 1 grillad kyckling

Koka upp i en kastrull:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
salt & peppar

Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå över natten (om man har bråttom funkar det med ett par timmar. Så långt kan man alltså förbereda. Värm sedan i ugn, 225 grader ca 15 min (tills allt är varmt och fått fin färg) och servera med ris eller en god sallad!!

Gräddfräst färsk vitkål som tillbehör till mig 🙂
ps)  Ni glömmer inte rösta va?!! Gillar ni MATPLATSEN får ni gäääärna lägga en röst på mig om ni inte redan gjort det! (och det går att rösta både från dator, iphone och ipad så shoot! 🙂 )
TACK!
14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00