Flämtande Uttern

Tack för alla grattis på mail, bloggen, instagram och FB

I går fick jag tips på olika saker att göra med kycklingfiléer på fb-sidan (tack!) och kunde inte motstå att prova rätten som hette Flämtande Uttern. Hahaha vilket namn!!?? Men gisses så gott det var, en ny favorit här! Följde receptet som kommer från ica men skippade minimajsen.

4 port

1 grillad kyckling eller kycklingfiléer (vi använde filéer)
1 paprika
1 burk minimajs (detta hoppade jag över)
4 tsk socker
3 dl grädde
1 tsk curry
1,5 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
2 vitlöksklyftor

Bena ur den grillade kycklingen (kycklingfiléerna brynes i lagom ”mumsbitar”) lägg i en ugnsform. Salta & peppra. Bryn paprika och minimajs i socker, fördela detta över kycklingen.

Vispa grädden, blanda i curry, sambal oelek, chutney och hackad vitlök. Klicka ut över kycklingen.

In i ungnen 225 C, 25-30 min.

Servera med ris och en härlig grönsallad!

Blev så himla god smak med den söta karamelliserade paprikan, vitlöken och krämga såsen. Yummi!!

Någon mer som såg premiären av Dallas i går? Det var ju jättebra tycket jag! Så bra så vi har röstat fram Dallas till vår nya DH-serie att följa. Snabb uppdateringen för nya läsare; i vårt område så är vi ett gäng granntjejer (ca 10-15 st) som ses varje vecka och skvallrar, äter & dricker gott och följer en tv-serie. De tidigare åren har det varit Desperate Housewives, därav namnet DH-träffar. Men den serien har ju tagit slut nu så det är dags för en ny 🙂 Ett avsnitt till redan i kväll och ännu ett i morn, kul med rivstart så man riktigt blir fast, hihi.

 1. Åh vad bra med ett nytt kycklingrecept!! Får se om det slår grönpepparkycklingen?? Nä Dallas ides jag bara se några minuter sen slog vi över till Ensamma mammor, det var faktiskt bättre:) Ser fram emot nya recept framöver, även kassler receptet ska jag testa, kram!!

 2. Så god cheesecaken ser ut,man blir jättesugen :).
  Vi ska ha lite födelsedagskalas för mig på sön och jag bara måste baka din kaka.Längtar ;).
  Tack för en mkt trevlig blogg :).

 3. Det där receptet kan jag som Indonesisk kyckling! (flämtande uttern??) Fanns med i en tidningsbilaga i somras. Men vi har skivad banan i också, och ibland champinjoner. supergott!!

 4. Åh, denna rätt är även en av mina favoriter…fast jag skippar minimajs,,paprika och socker. Tycker den blir helt underbar ¨ändå. Stort grattis till den finfina vinsten ;). Det hade vi allt på känn! Kram Malin.

 5. Mums igen, ännu en sak att test. Imorgon blir det korvgrytan. Jag har tagit Citygross matkasse innan men tyckte det var lite bökiga saker så jag avbokade den (trodde jag), tydligen var det inte så lätt att göra det på hemsidan som jag trodde så idag fick jag ett sms att jag inte hämtat min kasse igår och var tvungen att hämta den innan kl 19.00 idag, så nu behöver jag inte handla mat på några dagar. Det känns lite tråkigt för jag är inte alls sugen på det. Fick med 3 dl vispgrädde till 5 middagar för 4 personer, fattar du hur tråkigt det kommer bli. Måste tillsätta mer grädde annars går det ju inte att äta, såååå äckligt : (
  Ha en fortsatt skön kväll framför Dallas, kram kram

  1. Ah trist med kassen, men jag tycker ofta de är snåla med grädde i recepten och brukar tillsätta mer! Man måste ju inte följa recepten slaviskt 😉

   Kram

 6. Åh den där rätten är ju så god.
  Den hittade mitt ex en gång i en Allers tidning som han satt och bläddrade i.
  Men där hette den Indonesisk kycklinggratäng eller nått sånt och i det receptet skulle man inte ha nån majs eller socker.

  Hmmm ska vi se här det måste vara en så där 16-17 år sedan.
  Och det är lika gott fortfarande.

  Man kanske skulle ta och äta den ikväll… Mums

  Ha en jättebra dag!

 7. Mmmm, ser väldigt gott ut.
  grattis till vinsten Victoria. Hur kul som helst att det gick vägen även denna gång.

  kram jessica/Kungsbacka

 8. Ha ha, kul namn på denna rätt! Verkar god och får nog provas framöver.

  Idag blir det kasslern du la ut recept på häromdagen.
  Tänk vilken TUR att vi har dig. Kikar in här varje dag för matinspiration (och annan inspiration med såklart).
  Tusen tack!

  Ha en FIN dag!!

  Kramkram…kram 🙂

 9. hejsan …. detta gör jag ofta fast då heter den indonesisk kycklinggratäng ..men som sagt utan socker och majs …jag brukar lägga det purjo och olika färjer av paprika och det blir ju hur gott som helst …

  Igår gjorde jag din kassler låda , den med massa ost …jättegod …Idag blir det Tacobiffar med ris och tsatsiki ..önskemat av dottern som fyller 8 idag …det var även krabbelurer med grädde och skivad banan till frukost … som alltid när det är födelsedag !!!och nu bakas rice crisptårta med mjölkchoklad kräm ….

  kram till dig och än en gång stort grattis !! Anna

 10. Hej!
  Tack för fantastiskt inspirerande blogg!
  Jag undrar vad du serverade korvgrytan med? Ris, pasta eller potatis?
  Tack på förhand!

 11. Låter som ett jättegott recept! Men blir inte kycklingen väldigt torr om man använder färdiggrillad kyckling, och sen kör in den i ugnen i en halvtimme..? Man kanske ska köra med kycklingfiléer för säkerhets skull. 🙂

  1. Tack 🙂 Jag har bloggar om mat i 7 år, matplatsen kommer alltid handla om mat och bak! Men den ändras med mig och speglar även lite av min vardag och det jag gillar för stunden.

   Ska kika in till dig!

   Kram

 12. Men åh, ni har ju missat det godaste med flämtande uttern! Det ska serveras tillsammans med jordnötter, skivad banan, kiwi, ananas och persikohalvor. De gör att rätten blir så mycket godare! Och jag såg att någon frågade om grillad kyckling blir torr, svaret är nej 🙂 Flämtande uttern är min absoluta favoriträtt! Kram

 13. Har Dallas kommit tillbaka? I vilken kanal? Sist jag såg så slutade det så tvärt. Och då pratades det ju om att hela serien skulle läggas ner. Sjukt kul om den är tillbaka

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..