West Coast

Ena kvällen sippandes Champagne i storstan, nästa kväll svingandes välling och blöjor hemma i småstaden.
Livet på en pinne ♥

Restaurangen West Coast slog i går upp sina portar i Gothia Towers och vi var inbjudna till premiären. En modern bistro med saluhallskänsla där fokus ligger på havets läckerheter och närproducerade råvaror från regionens producenter. Kökschefen Krister Dahl (Svenska Kocklandslagets lagledare) tog emot oss och berättade om restaurangen och tanken bakom. I restaurangen finns bl.a Sveriges första ostrontrappa. Och ostron var precis vad som bjöds på till fördrinken. Tror ni jag vågade smaka? 😉

Menyn för kvällen såg ut så här:

Drinktilltugg: Ostron
Förrätt: Färska skaldjur, utvalda delikatesser från regionen. Serveras ”family style”
Varmrätt: Torskrygg med champinjoner från Östragärde gård, ragu på griskind & syrade grönsaker samt blomkål
Dessert: Äppelvariation med äppelpuré & kaksmulor

En riktigt trevlig kväll med trevligt sällskap, fantastiskt god mat (skaldjuren var top notch och torsken smälte bokstavligen i munnen. Och såsen alltså.. wow!) Enkel men vällagad mat med rena fräscha smaker. Det behöver ju liksom inte vara så krångligt för att vara lyxigt. Bra jobbat West Coast!

Efter middagen smet vi upp på Heaven 23 för en nattfösare innan vi knoppade in på hotellrummet (sov över på Gothia Towers). Utsikten från rummet var helt fantastisk, denna gång hade vi utsikt rakt över Liseberg. Och sängarna sen, otroligt sköna! Sov så gott så gott och rundade av vistelsen med en smarrig hotellfrukost. Ahhh!

Nu ska jag krypa ner i min egna – inte lika mjuka eller stora men ändå sköna – säng och slå igen mina blå.

Godnatt! ♥

 1. Det ser fantastiskt underbart ut! Vi bodde nyligen på Gothia Towers, valde det när jag såg att ni varit där, hehe, riktigt trevligt hotell! Nästa gång åker vi utan barn för att hinna sitta ned och äta mat 😉
  Den fina ljusa klänningen, vad är det för någon liten söt sak, om man får fråga? 🙂

 2. carooo skriver:

  Jag bor ju i Göteborg… Måste testa, ser ju superfräscht ut!

 3. linruz skriver:

  Hur smakade de nu då V?
  Vet inte om jag skulle våga 😉
  Kram på dig
  Lina

 4. viksjo skriver:

  Halloj! Hintar du innan bloppisen kommer?
  MVh V

  1. Det kan jag göra! Meddelar vilken tid den kommer komma upp när allt är klart så ni hinner kika in.

   Kram

 5. Ojojoj, ser helt underbart ut!! Måste ta ett besök där nästa gång jag är hemma i Göteborg! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..