Höstfärger och höstmat

Hej måndag!

Uff, ingen bra start på dagen här! Lika roliga som 5åringar kan vara, lika prövande för tålamodet är de i bland 😉 (särskilt när de tycker det är morgon kl 04.00 och allas humör blir därefter) Ska ta en sväng förbi blomsterlandet i dag och fylla på med färgklickar här hemma för att pigga upp humöret. Älskar vitt vitt vitt men blandar gärna med lite färg här och där. Några vit/rosa cyklamen har redan flyttat in, en av mina absoluta favoritblommor. Ljuslyktor kryper fram ur sina gömmor, höstens största plus och mysfaktor!

Höst = soppa! Vi som älskar soppa äter det på tok för sällan, men betydligt oftare så här om hösten. Dagens soppa är favoriten av dem alla, kräftsoppa.

4-6 port (beroende på om den serveras som förrätt eller huvudrätt)

2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill

Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och låt det puttra en stund. Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Kör soppan slät med stavmixer. Hacka kräftstjärtarna grovt och häll ner dem i soppan och låt allt bli varmt.

Yummi!! Stående favorit här hemma.

 1. Jag var såklart tvungen att prova den där soppan idag och den var supergod, dessutom väldigt enkel! 🙂

  Tvk för tipset och alla dina andra smarriga tips 🙂

  1. Dumma telefon!! Tack skall det såklart stå, inte ”tvk” 🙂

 2. linruz skriver:

  Den måste jag testa ngn dag.
  Låter jättegod.
  Kram Lina

 3. Duktig du är som börjat powerwalkat! 🙂 jag undrar vart det vita skåpet är ifrån? Och lyktan i silver? Mycket fint! Kram!

 4. Åh låter gott!, Ska testa den på sambon som inte är så förtjust i kräftor (planen är att då blir det ju mer till mig haha). Har hängt hos dig i några år nu, och du har alltid så fint upplägg i din blogg med snygga bilder och bra mix mellan din vardag och mat. Jag ledsnar lätt på bloggar som bara innehåller recept efter recept utan att man lär känna bloggaren 🙂 ha en ljuvlig dag!

 5. Mums vad gott med kräftsoppa! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..