Tigerkaka med glasyr

Det glamourösa mammalivet 😉

Nä igår var ingen vidare dag. Ledsen hängig kille som avslutade dagen med att kräkas över precis hela mig och vaknade sisådär var 5:e minut fram till 4 snåret. (Ingen magsjuka tackolov, bara rysligt mycket feber. Så länge vi inte åker på magsjuka ska jag inte gnälla.)  Betydligt svalare och iallafall något gladare kille i dag ♥

Min lilla mini-me önskade baka i går så vi svängde i hop en tigerkaka.

75 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/4 citron
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk kakao
1 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt så det blir vit och fluffigt. Tillsätt smörblandningen, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet (vispa försiktigt annars blir kakan till betong) Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Gör lite mönster med en gaffel så färgerna blandar sig något. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 35 minuter. Känn efter med sticka om kakan känns torr, då är den färdig.

Sen dekorerade vi vår kaka med chokladglasyr (en gnutta mjölk, florsocker och kakao) och strössel.

(ja och sen fick jag som synes sanera barnen i badkaret – haha )

Nu fika!! ♥

 1. Lycka skriver:

  Älskar din blogg!!
  Har också blivit helt Odd Molly tokig när du visar upp din fina garderob;=)

  Såg att de rosa burkarna kom från Nigella. Har letat på nätet…vart beställer man dessa??
  Tack!
  Marika

  1. *Åh tack ♥ Ja men visst har de mkt fint!!!! 🙂

   Jag köpte mina på campadre men ska se om jag hittar dem på nätet!

   kram

 2. vbh1 skriver:

  Mmm ser riktigt gott ut 🙂
  Kanske får bli en sån till kiosken på dotterns handbollscup i helgen. Eller något annat av det smarriga som du bakar 😉
  Hoppas att lillkillen kryar på sig nu
  Kram

  1. tack ♥ han är mkt piggare i dag!

   kram

 3. Mums! Men vilket snyggt nagellack? Vad är det? OPI? Ha en fortsatt härlig dag/Louise

  1. Detta kommer från FACE! kram

 4. al68 skriver:

  Mysigt att baka med barnen, MÅSTE bara veta vad du köpt din söta burkar, vill ha såna i vita OM det finns. Hoppas att Sebbisen mår bättre idag. Min lillkille kräker med alltid när han får högfeber, det är ju inte helt ovanligt, men det hjälper ju inte ; )

  Ha en mysig dag, själv jobbar jag halv dag sen hämtar jag min lilla bubbis sen hem och mysa.

  kram kram

  1. De fanns vita, ljusblå och rosa tror jag. Jag köpte mina på Campadre-kampanj men jag har sett dem lite var stans. Återkommer om jag hittar!

   kram

   1. al68 skriver:

    Tack söta du…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..