ANNONS

Tigerkaka med glasyr

/

Det glamourösa mammalivet 😉

Nä igår var ingen vidare dag. Ledsen hängig kille som avslutade dagen med att kräkas över precis hela mig och vaknade sisådär var 5:e minut fram till 4 snåret. (Ingen magsjuka tackolov, bara rysligt mycket feber. Så länge vi inte åker på magsjuka ska jag inte gnälla.)  Betydligt svalare och iallafall något gladare kille i dag ♥

Min lilla mini-me önskade baka i går så vi svängde i hop en tigerkaka.

75 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/4 citron
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk kakao
1 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt så det blir vit och fluffigt. Tillsätt smörblandningen, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet (vispa försiktigt annars blir kakan till betong) Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Gör lite mönster med en gaffel så färgerna blandar sig något. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 35 minuter. Känn efter med sticka om kakan känns torr, då är den färdig.

Sen dekorerade vi vår kaka med chokladglasyr (en gnutta mjölk, florsocker och kakao) och strössel.

(ja och sen fick jag som synes sanera barnen i badkaret – haha )

Nu fika!! ♥

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00