ANNONS

Rib Shack Red

/

”Vin våra män skulle gilla”

Det var temat för veckans vinprovning och vinet för kvällen (Rib Shack Red) var ett riktigt maskulint sådant. Generellt så passar vinet väldigt bra till allt grillat. Från Hamburgare till revbensspäll och entrecôt med vitlökssmör. Malin var värdinna för kvällen och bjöd på grillade färsspett med klyftpotatis och tillbehör. Passade mycket bra till!

Vinet gick hem hos oss alla även om det var lite av två läger, de som gillar lite mustigare smakrika tunga viner som detta och de som gillar lite lättare. Men av de som gillar denna typen av viner (bla jag!) fick det idel höga poäng. I beskrivningen stod att man suktar efter nästa klunk och det skrattade vi gott åt. Men vet ni, det stämde faktiskt!!? Man verkligen ville ta en klunk till. Och en till. Och en till.. 🙂 Tror det berodde på att det inte var så där lång utdragen eftersmak som det i bland kan vara utan det liksom bara försvann med en len kort eftersmak. Och även om det inte stod uttalat i beskrivningen så var vi alla överrens om att det hade smak av kaffe och mörk choklad. Mmmmmmm!

Sammanfattning:

Det är i Sydafrika man odlar pinotage, den för landet unika druvan som dominerar i detta vin.

Karaktär: Rib Shack Red, som är en coffee-style-pinotage, är mustig och mjuk, med lekfull frukt samtidigt som den är rökig och lite stöddigt kryddig. De lite brända noterna i vinet och frukterna ger en angenäm eftersmak som gör att man suktar efter nästa klunk.

Passar till: GRILLAT! Och kryddstarka rätter, som tex indiskt.

DH-gängets betyg: 8,2 av 10 (alla får lämna sitt betyg sen delar vi på antalet deltagare)

 Vinet går att beställa HÄR. Hittills det allra godaste enligt mig 😉

Lite kul är att Rib Shack red finns på flera restauranger. T ex på Bröderna Olsson, vissa O´leary’s. Tysta Marie, Ekerum och Bolaget på Gotland. Så går ni ut och äter något grillat på dessa ställen rekommenderar jag varmt ett glas Rib Shack red!

 

Vintipsen sker i samarbete med Vinguiden.com
7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00