ANNONS

Kan nån kan Concannon

/

DH-kväll i Missoni :)

Zinfandel är alltid Zinfandel

Denna vecka testade vi ett box-vin. Concannon. Kaliforniens solsken lagom till höstens mys.

Eftersom vinet bl.a skulle passa bra till smakrika ostar hade Emma frågat efter förslag i Ostbutiken och fått det lite lustiga tipset att servera osten på sourcream chips! Lät ju helskumt men oh lord vad gooooott det var! Minns inte vad osten heter men lovar kolla upp det. En grääääddig len fluffig ost är det. När jag beställer den säger jag alltid ”Drottning Silvias favoritost” (för det är det sägs det) Måste faktiskt dit i morgon och köpa mig en stooor bit inför helgen och en påse chips 😀

Och vinet då? Åh det var ju sååå gott. Lättdrucket sällskapsvin men samtidigt väldigt gott med de goda tillbehören till. Bärigt, fruktigt, druvigt. Slank ner i raskt tempo, försvinnande gott 🙂 Riktigt bra box-vin! (Och prisvärt!!)

Sammanfattning:

Concannon Vineyards är ett av Kaliforniens äldsta vinföretag. Det grundades 1883 av den Irländske emigranten James Concannon.

Karaktär: Vinet har intensivt mörk, nästan blåaktig färg. Doften är stor och mjuk med inslag av syltiga mörka bär.Smaken är stor, givmild och fyllig och den mogna frukten har njutbara inslag av svarta vinbär, björnbär och kryddor

Passar till:  medelkraftiga rätter av mörkt kött, d.v.s. nöt, lamm eller vilt. Eller smakrika ostar! För optimal njutning rekommenderas att vinet hälls över i karaff kort stund före servering.

DH-gängets betyg: 7,8 av 10 (alla får lämna sitt betyg sen delar vi på antalet deltagare)

Vinet går att beställa HÄR.

 

Vintipsen sker i samarbete med Vinguiden.com
10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00