ANNONS

Omelett med räkstuvning & frågestund

/

Hej!

Fick många frågor angående räkomeletten på vårt lilla julbord. Glömde ju helt att svara på det sorry, men det är helt enkelt en vanlig omelett i botten med en stuvning på och pyntad med räkor.

Omeletten:
ägg
grädde
salt & peppar

Vispa samman ägg och grädde (1 msk grädde/ägg), salta och peppra. Stek i panna med lock på så stannar omeletten snabbare och slipper bli bränd på undersidan (utan lock tar det lite längre tid)

Räkstuvning:
2 msk smör
1 1/2 msk mjöl
ca 3 dl gräddmjölk (blanda grädde och mjölk)
salt & peppar
dill
räkor

Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med gräddmjölken och vispa ut ordentligt. Låt koka upp och puttra ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och dill. Häll stuvningen på omeletten och toppa med räkorna.

(Vet inte om det är en norsk tradition (??) men sen jag fick en norsk släkt så är detta alltid ett stående inslag på högtidsbufféer och Mickes absoluta måste)

Jag får så galet mycket mail om dagarna med frågor (och i kommentarer) och jag läser ALLA men det är inte alltid jag har tiden att svara direkt och då glöms det i bland bort i vardagskaoset, för det är fullt upp jämt med småbarn hemma, det känner ni säkert igen om ni har barn. Hoppas ni har överseende med det och är det något jag missat svara på och ni undrar så fråga igen, i en kommentar eller maila mig!

I fall ni sitter på några frågor redan nu så kan vi väl köra en frågestund över dagen. Bara lämna en kommentar till detta inlägg så lovar jag svara på dem i kväll när jag är åter vid datorn.

Önskar er en fin dag i detta regngråa land (eller är det bara Örebro??)

51
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00