Omelett med räkstuvning & frågestund

Hej!

Fick många frågor angående räkomeletten på vårt lilla julbord. Glömde ju helt att svara på det sorry, men det är helt enkelt en vanlig omelett i botten med en stuvning på och pyntad med räkor.

Omeletten:
ägg
grädde
salt & peppar

Vispa samman ägg och grädde (1 msk grädde/ägg), salta och peppra. Stek i panna med lock på så stannar omeletten snabbare och slipper bli bränd på undersidan (utan lock tar det lite längre tid)

Räkstuvning:
2 msk smör
1 1/2 msk mjöl
ca 3 dl gräddmjölk (blanda grädde och mjölk)
salt & peppar
dill
räkor

Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med gräddmjölken och vispa ut ordentligt. Låt koka upp och puttra ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och dill. Häll stuvningen på omeletten och toppa med räkorna.

(Vet inte om det är en norsk tradition (??) men sen jag fick en norsk släkt så är detta alltid ett stående inslag på högtidsbufféer och Mickes absoluta måste)

Jag får så galet mycket mail om dagarna med frågor (och i kommentarer) och jag läser ALLA men det är inte alltid jag har tiden att svara direkt och då glöms det i bland bort i vardagskaoset, för det är fullt upp jämt med småbarn hemma, det känner ni säkert igen om ni har barn. Hoppas ni har överseende med det och är det något jag missat svara på och ni undrar så fråga igen, i en kommentar eller maila mig!

I fall ni sitter på några frågor redan nu så kan vi väl köra en frågestund över dagen. Bara lämna en kommentar till detta inlägg så lovar jag svara på dem i kväll när jag är åter vid datorn.

Önskar er en fin dag i detta regngråa land (eller är det bara Örebro??)

 1. Evelina skriver:

  Hej!
  Jag undrar var ni har köpt ert vita matbord? Jag är på jakt efter ett vitt, matt matbord men hittar det inte. Eller ert kanske är blankt? 😉

 2. sofieca skriver:

  Jag tar och slänger in en fråga såhär på sluttampen! Ifall du känner att det blir nog så personligt, så feel free att inte svara!
  Behöver du kämpa för att hålla extrakilona borta? Jag har läst din blogg länge nu, och med tanke på alla godsaker du lagar (inte nödvändigtvis lika med sötsaker!) så skulle jag vara en rullande boll om jag var du.. Givetvis förstår jag att vi inte ser allt du äter heller, t.ex. sallader och mindre mål. : )

  Sen tycker jag att det har varit jätteroligt dom gångerna du kört EFIT! Gärna fler av dom när du hinner och har lust : )

  Jag skulle sagt detta för flera år sedan, jag har inte tagit mig för att kommentera tidigare, men TACK för en helt underbar blogg! Inspirerande, lagom personlig och mänsklig. Tummen upp till dig Vickan!

 3. Hej hej..
  Bara så jag är med, häller/brer du på fyllning medans den steks färdigt eller efteråt?
  Lät och såg ju himla smarrigt ut!!!

  Kram

 4. rosa08 skriver:

  Hej Victoria,
  såg att ni ska åka till Gran Canaria i vinter & jag undrar om du har något bra tips på ort & hotell? (har aldrig åkt dit med barn förut)
  tack för en superhärlig blogg med massor av bra inspriation! kram

  1. Vi har bara varit på Sunwing Arguineguin på Gran Canaria men gillar det verkligen (varit några ggr). Jättebra barnhotell med shower, aktiviteter mm. Själva staden i sig är inte så stor och spännande kanske men man åker enkelt till närliggande städer för mer shopping och dyl.

   kram

 5. jensol skriver:

  Hej! Skulle vilja se bilder på erat badrum uppe då jag snart ska bygga nytt och behöver inspiration :)… har för mig att man fått se en glimt av det och att ni har svart mosaik?! Sen undrar jag var du har köpt discolampan? Kram//J

  1. Det ska jag fixa! Vi har en vägg med blåsvart mosaik ja!
   Discolampan köpte vi på teknikmagasinet.

   Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..