ANNONS

Vit vecka

/

Godkväll!

Varit på en uppfriskande PW i regnet nyss (jo men på riktigt, det var uppfriskande!) men är så hungrig nu så jag är helt matt. Micke är på föräldramöte på förskolan men har lovat köpa med en kebabsallad till mig sedan. kurr kurr kurr.

I går var det dags för säsongens första vita vin på DH-träffen. Spännande tyckte hela högen 🙂 Vinet vi provade heter Clarendelle Blanc. Från 2011, som ska vara en toppårgång för vit Bordeaux.

Ett vin som skulle passa till bla fisk & skaldjur så jag bjöd på räkor med dippsåser, crustader med krabbstuvning och kantarellstuvning, minpizzor med pesto och tomat/anjovis, lostar, frukt & kex.

Det är så himla trevligt med dessa onsdagar. En kväll med tjejsnack, skvaller, gott att äta och dricka och vardagslyx helt enkelt. När det känns långt till helgen så har man alltid detta avbrott mitt i veckan att se fram emot. Är så glad över mina fina fina grannar ♥

Någon undrade vad vi ser nu när Dallas tagit en paus? Dallas såklart!! Vi klickade hem serien från start, dvs den gamla goda serien som startade 1978 och såg i går det allra allra första avsnittet. Skrattade gott åt bilarna, kläderna och frisyrerna och konstaterade att de var grymt bra på intriger redan på den tiden 🙂 (Men oh my vad gaaaamla alla blivit i nutidens serie!!)

Vinet då? Gott!! Lent och lättdrucket med lite smörig smak. Doftade gott av honung och mandel. Vissa tyckte det hade lite smak av fläder, andra tyckte citrus.

Sammanfattning:

Vinets druvkomposition är 76% Semillon och 24% Sauvignon blanc.

Karaktär: Det har vackert ljusgul färg. Öppen elegant doft. Smaken är torr, medelfyllig med fin fruktsyra och komplexa toner av honung, citrus, mineral och mandel samt bakomliggande toner av gröna äpplen och vita persikor

Passar till: fisk & skaldjur

DH-gängets betyg: 7,3 av 10 (alla får lämna sitt betyg sen delar vi på antalet deltagare)

Detta är ännu ett poppis vin som redan kvalat in på Systembolaget, ni hittar mer info HÄR.

 

Vintipsen sker i samarbete med Vinguiden.com

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00