Tough one!!

polk5

Men aaah så svårt det ska vara att komma på en lite fancy dessert – utan ägg!! Var först inne på att göra lite olika sorters panna cotta och provlagade flera här i veckan, men ångrade mig. För sen kom jag på att jag kan ju göra Frusen  fluffig polkagrispaj med chokladsås! Men bäst jag stod där och plockade på mig ingredienserna såg jag ju att marshmallowsfluff innheåller äggvita. Gah!!

Men goood är den så här får ni en liten påminnelse om den:

polk3

Receptet kommer från den härliga kokboken ”Vinterns Söta”.

Frusen fluffig polkagrispaj

Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

Servera såsen varm eller kall till pajen.

polk6

Gott gott. Men som sagt inte äggfri.. Men nu har jag ääääntligen kommit på vad vi ska bjuda på! Vad? Det får ni se i helgen 😉

I morgon har vi nämligen dinnerparty, 5 grannpar. Alla står för varsin rätt med dryck så det blir en 5-rättersmeny (och vår lott blev dessert – i år igen! Sist det begav sig kan ni läsa om HÄR. Samma hus deltar, men två av dem har bytt ägare sen dess :)) Ska bli såååå kul, tokladdad! Och äntligen äntligen hittade jag en klänning, som gjord för att äta 5 rätter, haha. Visar er i morgon!

I kväll blir det nog hämtmat hos familjen Riis. Har noll energi över, inte ens för att laga mat som annars är min avkoppling! Zzzzzzzzzz

Happy fredagkväll på er!

 1. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 2. Thanks for your marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you might be a great author.I will always bookmark your blog and will come back at some point. I want to encourage you continue your great work, have a nice afternoon!

 3. liza skriver:

  Den där verkar helfestlig! Måste prova! Var hittar man pepparmyntsolja?? Kram!

 4. aniika skriver:

  Den ser gudomlig ut!

 5. astrid skriver:

  Hej, jag älskar den där tårtan och har bakat den några gånger, UTAN ÄGG då jag är äggallergiker:) Funkar superbra, gjorde egen marshmallowfluff.

  1. hanna skriver:

   Hej Astrid
   hur gjorde du marshmallow fluff en utan ägg?
   Tacksam för svar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..