ANNONS

Carpaccio på oxfilé med tryffelolja och sallad på kronärtskocka, rostade pinjenötter och parmesan

/

Här kommer den första förrätten från helgens festmiddag! Stina & Johan stod för denna och här kommer receptet:

4 port

300 gram oxfilé, i bit, putsad
0,5 dl pinjenötter
0,5 dl parmesanost, grovriven
4 st kronärtskockshjärtan, i bitar
1 msk Schalottenlökar, finhackad
10 st basilikablad, strimlade
2 msk olivolja
2 msk tryffelolja
rucola
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Putsa oxfilén ren från hinnor och fett. Rulla in den i plastfilm och frys in. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de har fin gyllenbrun färg. Låt den frysta oxfilén tina något i rumspemperatur. Skiva i supertunna skivor, använd skärmaskin eller en rejäl och vass kniv. Arrangera skivorna på 4 tallrikar. Salta och peppra. Blanda kronärtskockorna med scharlottenlök, olivolja och basilika. Smaka av med salt och peppar.Lägg kronnärtskockorna i mitten på tallriken. Ringla över tryffeloljan. Strö på parmesanost och pinjenötter och toppa med några blad ruccolasallad.

Grymt gott!!

Stina hade dukat så fint med knallrosa vattenflaskor, riktigt effektfullt och läckert! De kommer från Ica så när vi var till Ica Maxi i går kunde jag inte motstå att slå till på ett par. Nedsatta till 20 kr st, fynd!!

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00