Carpaccio på oxfilé med tryffelolja och sallad på kronärtskocka, rostade pinjenötter och parmesan

Här kommer den första förrätten från helgens festmiddag! Stina & Johan stod för denna och här kommer receptet:

4 port

300 gram oxfilé, i bit, putsad
0,5 dl pinjenötter
0,5 dl parmesanost, grovriven
4 st kronärtskockshjärtan, i bitar
1 msk Schalottenlökar, finhackad
10 st basilikablad, strimlade
2 msk olivolja
2 msk tryffelolja
rucola
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Putsa oxfilén ren från hinnor och fett. Rulla in den i plastfilm och frys in. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de har fin gyllenbrun färg. Låt den frysta oxfilén tina något i rumspemperatur. Skiva i supertunna skivor, använd skärmaskin eller en rejäl och vass kniv. Arrangera skivorna på 4 tallrikar. Salta och peppra. Blanda kronärtskockorna med scharlottenlök, olivolja och basilika. Smaka av med salt och peppar.Lägg kronnärtskockorna i mitten på tallriken. Ringla över tryffeloljan. Strö på parmesanost och pinjenötter och toppa med några blad ruccolasallad.

Grymt gott!!

Stina hade dukat så fint med knallrosa vattenflaskor, riktigt effektfullt och läckert! De kommer från Ica så när vi var till Ica Maxi i går kunde jag inte motstå att slå till på ett par. Nedsatta till 20 kr st, fynd!!

 1. Lina S skriver:

  Mm så gott!! Och superläckra flaskor 🙂

 2. Carpaccion ser superfin ut!

  Kul att få se dig ”live” i förra inslaget:-)

  kram Christin

 3. Åh, carpaccio som är så gott! Lät som en väldigt god förrätt 🙂
  Sen vill jag passa på att säga att jag är så glad att man kan kommentera nu. Jag gjorde till och med en login förut men den strulade så då har jag inte kommenterat. Din blogg är fantastiskt inspirerande och jag tittar in varje dag 🙂

 4. Mette skriver:

  Gud så skönt att slippa logga in!

  Tror ni tjänar en del på det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..