Fruktsallad i marinad

Frukt är godis! 🙂

Och ännu smarrigare blir det i en söt marinad. Jag brukar ofta marinera frukt i sockerlag men nu har jag testat ett lite nyttigare alternativ med SteviaSocker från Dansukker.

 SteviaSocker har en speciell lätt struktur som gör att SteviaSocker sötar lika mycket som vanligt socker men väger bara hälften och innehåller därför bara hälften så mycket kalorier.

Inga krångligheter att använda i recept alltså, måtten är detsamma. 1 dl socker = 1 dl SteviaSocker.

 Till marinerade fruktspett behöver ni:

1 liter bär och frukter

Marinad:
2 dl vatten
2 dl Dansukker SteviaSocker
2-3 kvistar färsk mynta

Skölj och rensa bär och frukter. Skär frukten i bitar och varva på spett.

Blanda vatten, SteviaSocker och myntakvistar i en kastrull och sjud under lock 5 minuter. Låt svalna. Ta bort myntakvistarna. Häll marinaden över spetten och ställ i kylskåp i 1-2 timmar.

Ät som de är eller servera med en klick glass. Mums!!

Mer info om SteviaSocker och fler smarriga recept hittar ni hos Dansukker HÄR.

I samarbete med Dansukker

 1. Det jag upplevt och man kan tänka på är att stevia är lite sötare i smaken så tar man lika mkt kan det blir lite för sött i bland

 2. Hej Victoria!
  Vill börja med att tacka för all inspiration! Som fattig student så inspirerar du mig mer i det vardagliga myset då jag varken har tid/lust/råd att laga mat till mig själv.
  Det blir mycket frukt och sallader, fil och smörgåsar.

  Men.. jag har av någon konstig anledning sett till att ta hit 10 pers på inflyttningsfest och lovat att bjuda på middag. Hur gör man?;)

  Min fråga är egentligen.. har du något tips på mat?, (tänkte snittar till förrätt), Min mor föreslog tacos men det känns så tråkigt.
  Mitt problem är egentligen att kylskåpet är tomt, så allt måste inhandlas, från grädde till vitlök. Just nu sitter jag inne på en syltburk och 3 klementiner.

  Billig men rolig middagsmat till dessa 10 personer, som egentligen inte kräver så mycket.. men jag uppskattar enkelhet då jag till och med matförgiftade mig själv sist jag gjorde kyckling.
  Så.. jag är fattig, okunnig när det gäller matlagning och har en gluten allergiker och 2 lchf”are på besök.

  What to do?=) Tusen tack på förhand.
  //A

 3. Malin skriver:

  Hej Victoria! För det första vill jag bara säga att jag har följt din matblogg slaviskt från början. Jag är en 21-årig tjej som nyligen flyttade till Örebro med min pojkvän. Har bara ett problem, behöver hitta något att spendera fritiden på. Så jag undrar om du har något tips på svampskogar i Örebro?

  Tack på förhand!!

 4. Vi äter nästan uteslutande lchf här hemma. Men stevia och andra ersättningar har jag väldigt svårt för. Jag kan känna att det retar lite i halsen. Svårt att förklara. Har läst hos Åsa(56 kilo) att en del känner nåt i halsen. Men svårt att veta om det är så hon menar..? Kan du känna något sånt?

  MEN, på lördag är det lite fest så då ska vi bjuda din oslagbara nutella semifreddo!
  Den vill jag tacka för, från djupet av mitt hjärta..;)

 5. patrik skriver:

  Vi äter ofta fruktsallad här hemma,stevia har jag inte provat än!:)www.sportochspelkocken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..