ANNONS

Montes Limited Selection Pinot Noir

/

Får vi presentera veckans vin 🙂

Denna vecka var det dags för rött igen. Ett lite lättare sådant.

Till vinet hade Emilie laddat upp med olika charkuterier och favoritosten (Brillat Savarin, Silvias favorit ni vet) med sourcream-chips (kombon är to die for!!!). Gulliga tjejerna på ostbutiken börjar få problem med alla örebroare som plötsligt kommer och köper denna ost, hihi. Sista biten fick Emilie tag i!! (Allra godast ska kombon vara med champagne i glasen – det måste vi testa framöver)

Något Dallas-avsnitt blev det dock inte för det visade sig att de inte hade någong dvd-spelare och datorn lyckades vi inte koppla in i tv:n, hehe. Så det blev en trevlig kväll med tjejsnack för hela slanten i stället. Med ett riktigt gott vin som sällskap!

Sammanfattning:

Karaktär: Montes Limited Selection Pinot Noir är en varm och generös Pinot Noir från Chile med toner av solmogna jordgubbar. Finstämd men en parfymerad kryddighet och inslag av vanilj. Lång, mjuk och elegant smak.

Passar till: Passar utmärkt till ljust kött, kyckling, charkuterier samt kraftfullare fiskrätter.

DH-gängets betyg: 7,7 av 10 (alla får lämna sitt betyg sen delar vi på antalet deltagare)

 Vi tyckte det var ett riktigt gott vin. Många av tjejerna föredrar egentligen lite kraftfullare viner men blev positivt överraskade detta och det fick många lovord! Passade dessutom väldigt bra till charkuterier och plock, och det är ju vi oooofta här hemma. Hamnar på favoritlistan!

Vinet är ännu ett som redan kvalat in på Systembolaget, mer info hittar ni HÄR

Vintipsen sker i samarbete med Vinguiden.com

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00