Hummer och räkpasta

Är ni sugna på pasta till nyårsmiddagen kan jag rekommendera denna rätt. Smakar riktigt lyxigt, krämigt och gott! (Kan serveras i mindre portioner som förrätt om man vill det, men vi brukar äta den som huvudrätt)

4 port:
Valfri pasta (förslagsvis färsk tagliatelle, färsk pasta smakar lite lyxigare!)
1 hummer (fryst går bra)
500 g räkor med skal
smör att steka i
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
vatten
4 dl grädde
1-2 msk konjak
bladpersilja
3 tomater
salt & peppar

Skala räkorna och hummern och spar köttet. Ta skalen och skär/krossa i mindre bitar. Lägg en klick smör i en stor gryta/kastrull och låten skalen samt löken skuren i bitar fräsas i smöret en stund. Tillsätt tomatpuré och vinet. häll på vatten så skalen täcks. låt puttra ca 30 min. Sila av skalen och koka buljongen tills ca hälften återstår (ca 2 dl). (detta kan förberedas redan dagen innan)

Tillsätt grädden och konjak. Låt puttra tills såsen tjocknar (tillsätt ev redning för tjockare konsistens). Smaka av med salt & peppar. Hacka bladpersilja och tomater och låt puttra med tills tomaterna mjuknat. Lägg i räkor och hummerbitarna och ta kastrullen av plattan. Blanda med nykokt pasta och servera genast.

Serveras gärna med ett glas kaltt bubbel eller vitt vin till!

Såååå gott!

  1. Vilken konjak rekommenderas för denna rätt? Något speciellt att tänka på när man använder konjak i mat?

  2. Hanna skriver:

    Vad gott det ser ut!

  3. Ninni skriver:

    Tack, ska nog prova denna 🙂

  4. MMmm vad gott, ska försöka att övertala mannen att frångå ankan med ris…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..