ANNONS

Hummer och räkpasta

/

Är ni sugna på pasta till nyårsmiddagen kan jag rekommendera denna rätt. Smakar riktigt lyxigt, krämigt och gott! (Kan serveras i mindre portioner som förrätt om man vill det, men vi brukar äta den som huvudrätt)

4 port:
Valfri pasta (förslagsvis färsk tagliatelle, färsk pasta smakar lite lyxigare!)
1 hummer (fryst går bra)
500 g räkor med skal
smör att steka i
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
vatten
4 dl grädde
1-2 msk konjak
bladpersilja
3 tomater
salt & peppar

Skala räkorna och hummern och spar köttet. Ta skalen och skär/krossa i mindre bitar. Lägg en klick smör i en stor gryta/kastrull och låten skalen samt löken skuren i bitar fräsas i smöret en stund. Tillsätt tomatpuré och vinet. häll på vatten så skalen täcks. låt puttra ca 30 min. Sila av skalen och koka buljongen tills ca hälften återstår (ca 2 dl). (detta kan förberedas redan dagen innan)

Tillsätt grädden och konjak. Låt puttra tills såsen tjocknar (tillsätt ev redning för tjockare konsistens). Smaka av med salt & peppar. Hacka bladpersilja och tomater och låt puttra med tills tomaterna mjuknat. Lägg i räkor och hummerbitarna och ta kastrullen av plattan. Blanda med nykokt pasta och servera genast.

Serveras gärna med ett glas kaltt bubbel eller vitt vin till!

Såååå gott!

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00